Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υγεία

Διάφορα είδη (εξοπλισμό, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια κλπ) διένειμε σε νοσοκομεία η ΠΚΜ

161212-pkmnosokomeia1Ξενοδοχειακό εξοπλισμό, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικά παιχνίδια, πάνες και άλλα υλικά για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διένειμε και θα συνεχίσει να διανέμει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πρώτες διανομές έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα από κλιμάκιο της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρη Αηδονόπουλο, στα νοσηλευτικά ιδρύματα «Ιπποκράτειο» και «ΑΧΕΠΑ», ενώ τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ΥΠΕ, η διανομή ανάλογων ειδών στα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς», «Άγιος Παύλος» και «Θεαγένειο».

Τα υλικά, που είναι απαραίτητα στα νοσοκομεία, καθώς εμφανίζουν μεγάλες ελλείψεις, είναι μέρος των φορτίων για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, που παρέλαβε ως δωρεά από τις ΗΠΑ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από σχετική απόφαση αποδοχής του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθεί να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, που είναι ιδιαιτέρως εμφανής στα νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες των ασθενών. Οι ελλείψεις σε υλικά είναι μεγάλες και κάθε βοήθεια είναι μια ‘ανάσα’ τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους λειτουργούς της υγείας και της πρόνοιας, οι οποίοι παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες. Ως Περιφέρεια διανέμουμε τόσο τα υλικά των δωρεών που δεχόμαστε, όσο και τα υλικά της βοήθειας που συγκεντρώνουμε από τις εκδηλώσεις μας, σε όλους τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν ανάγκη, προκειμένου να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή στον τόπο μας και να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε Περιφέρεια της Αλληλεγγύης», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως τόνισε ο κ. Αηδονόπουλος, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβε τα φορτία που εστάλησαν ως δωρεά από τις ΗΠΑ για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και σε συνεννόηση με τους διοικητές των ΥΠΕ, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποιεί διανομές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που εμφανίζουν ελλείψεις σε μια σειρά από υλικά, ειδικά ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Έτσι πραγματοποιήσαμε τις πρώτες διανομές σεντονιών, κουβερτών, πετσετών, ειδών ατομικής υγιεινής, παιδικών παιχνιδιών, πανών, κρεμοσάπουνων κτλ. στο Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ. Ακολουθούν διανομές και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ, ώστε οι δωρεές που έχουμε αποδεχτεί να πιάσουν τόπο και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη, ενισχύοντας τις δομές υγείας και πρόνοιας της περιοχής μας».