Κατηγορίες
βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

Το βιβλίο του Δημήτρη Βλάχου «Η Αρχή» παρουσιάζεται στο Γιαρντίμ

vivliopaorusiasi-20161226Το βιβλίο του Δημήτρη Βλάχου «Η Αρχή» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο «Γιαρντίμ» στην Αλεξάνδρεια (Μακεδονομάχων 19, δίπλα στη μικρή πλατεία).

Δυο λόγια για το βιβλίο: Μια παιδική παρέα περνάει τα ανέμελα αυγουστιάτικα απογεύματα στο χωριό παίζοντας, κουβεντιάζοντας και αναζητώντας το νόημα της ζωής μέσα από την πρόωρη εμπειρία του θανάτου.
Τα παιδιά γίνονται νέοι και περνούν τα αυγουστιάτικα απογεύματα του χωριού κουβαλώντας το βάρος της ανεργίας, μελετώντας τρόπους διάσωσης της φύσης, ζώντας τον έρωτα, δουλεύοντας στα χωράφια.


Είναι πάντα ενωμένοι από την φυσική έλξη της παιδικής φιλίας, αλλά κι από ένα κοινό μυστικό, που ένας παράξενος γέρος φυλάει σαν κέρβερος σε έναν Άδη ραμμένο στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του.

Η “Αρχή” είναι ένα ‘αλληγορικό παραμυθιστόρημα’, η ιστορία του Στελλάκη και των φίλων του, απλών ανθρώπων της υπαίθρου, που η αγνότητα σε συνδυασμό με την ημιμάθεια αποτέλεσαν τα θεμέλια για την γένεση μιας “αίρεσης” με κεντρική ιδέα την οικολογία και σκοπό το οικονομικό όφελος και τη δόξα.
Στο κείμενο φαίνεται ο παραλληλισμός με την πραγματική ζωή, όπου άνθρωποι, σε όλους τους τομείς, ημιμαθείς και ωθούμενοι μόνο από τα ένστικτα και τις παρανοϊκές ιδέες τους, μπορούν να επηρεάσουν και να γαλουχήσουν τις μάζες.
Ψυχοπαθείς που γίνονται ηγέτες, στερημένοι που γίνονται δημοφιλείς, φανατικοί που γίνονται θεοί.
“Έφυγε παρέα με τη Μοίρα του κι άφησε πίσω του την Τρέλα του να τους κυριεύσει”.