Κατηγορίες
καιρός

ΠΚΜ: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (27/12/2016)

pkmakedonias politiki prostasiaΑπό την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 38/2016) επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές και κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες έντασης 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Για αύριο Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, προβλέπονται:

 

Α. Χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως Ανατολική και Βόρεια).

Β. Τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο.

Δ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα Βόρεια.

  1. Από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 ως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 προβλέπονται:

Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Ανατολική και Βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, οι οποίες το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.

Γ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός στα κεντρικά και βόρεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).