Κατηγορίες
Αστερούπολη - Πλατύ Ημαθίας

Παιδικό θεατρικό και μικρασιατική παράδοση στην Αστερούπολη την Τετάρτη 28/12

20161228-ast-06-tileΤο «πάντρεμα» της παράδοσης με το «νέο» για μια ακόμη φορά πρωταγωνίστησε στην Αστερούπολη, στο Πλατύ.

Πρωταγωνιστές την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ήταν τα μικρά παιδιά (τιμώμενα κάθε χρόνο πρόσωπα) καθώς και η παράδοση που δεν θα πρέπει να χαθεί (και που όπως φαίνεται δεν θα χαθεί, όσο υπάρχουν άνθρωποι που την ζωντανεύουν σε κάθε ευκαιρία).  Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, αυτό είναι γεγονός. Όμως ο πεζόδρομος Πλατέος ζωντανεύει κάθε απόγευμα και κάθε βράδυ, αφού εκατοντάδες είναι αυτοί που τον επισκέπτονται για να παρακολουθήσουν κάποια από τις εκδηλώσεις της Αστερούπολης.

Η Τετάρτη ξεκίνησε με το γνωστό σε όλους πλέον πρόγραμμα και συνεχίστηκε με θεατρική παράσταση και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος. Οι μικροί ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί και κέρδισαν το χειροκρότημα γονέων, συμμαθητών και επισκεπτών.

20161228-ast-01-tile

Στη συνέχεια στην Αστερούπολη εμφανίστηκε χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας. Το βιολί έδωσε το ρυθμό και μουσική και χοροί από τη Μικρασία πλημμύρησαν τον χώρο, θυμίζοντας πολλά στους πιο μεγάλους και δείχνοντας νέα πράγματα στους πιο μικρούς. Μια υπέροχη παρουσίαση χορών, από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας.

20161228-ast-11-tile

Προς το τέλος ήρθε η σειρά όλων να χορέψουν και να πιουν ένα κρασί, άλλωστε οι ημέρες τα… «επιβάλλουν» και τα δυο. Ο Γιάννης Μακεδόνας και οι μουσικοί που τον συνόδευαν ζέσταναν την ατμόσφαιρα και ο χορός και το τραγούδι κράτησε για πολύ. Παρά το κρύο, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια ήταν αυτά που έκλεισαν τη βραδιά της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2016.

20161228-ast-23-tile

Για την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

– Παιδικό καραόκε (από ώρα 17:30)

– «Όλη η Γη μια αγκαλιά». Το θέμα της συμβίωσης σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία είναι ιδιαίτερα επίκαιρο ακόμη και στις μικρές τοπικές μας κοινωνίες. Μια δράση την επιμέλεια της οποίας έχει η παιδαγωγός και σύμβολος ενηλίκων Ειρήνης Αθανασάκη – Κοσκερίδου. Μέσα από προβολή ταινίας και βιωματικών ασκήσεων γίνεται προσέγγιση των εννοιών της πολυπολιτισμικότητα και διαφορετικότητα. Μέσα από το παιχνίδι τη συνειδητοποίηση ότι η αγάπη, η φιλία, η ισότητα γκρεμίζουν τα τείχη της διαφορετικότητας και θεμελιώνουν έναν κόσμο που στηρίζεται στη δικαιοσύνη και στη συναδέλφωση. Για παιδιά από 6 ετών και για όσους-ες νιώθουν παιδιά… Ώρα 17:30

– Συναυλία του Γιώργου Γελαράκη και της μπάντας του. Μουσική από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Ελληνικά έντεχνα και λαϊκά τραγούδι, μπαλάντες ρόκ αλλά και σκα-ρέγκε εναλλάσσονται ευχάριστα στη σκηνή της Αστερούπολης. Ώρα 19:30

Δυστυχώς η προγραμματισμένη εμφάνιση των βραβευμένων χορωδιών της Μελίκης στην Αστερούπολη δεν θα πραγματοποιηθεί.