Κατηγορίες
αθλητικά

Διπλή γιορτή για τον Πήγασο, οι 8οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες κολύμβησης

ptolemaikoi-phgassosΣαββατοκύριακο 10 – 11 Δεκεμβρίου 2016. Δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας. 16 κολυμβητές και κολυμβήτριες του Πήγασου, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους στους 8ους Πτολεμαϊκούς αγώνες, που έχουν γίνει πλέον θεσμός. Το κλίμα γιορτινό, με 385 κολυμβητές από όλη την Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα.

Για τον Πήγασο η γιορτή ήταν διπλή. Λόγο των ανεπανάληπτων επιτυχιών του! Από τα συνολικά 85 αγωνίσματα που υπάρχουν στην διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια, οι αθλητές του Πήγασου κατέχουν 26 ρεκόρ αγώνων!!! Ο αθλητής της ομάδας Πασίδης Χαράλαμπος στις 10 ατομικές του εμφανίσεις κατέχει 10 ρεκόρ αγώνων.

Η ομάδα σκυταλοδρομίας του Πήγασου με τους Θυμιόπουλο Κωνσταντίνο, Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο, Λαζαρίδη Φίλιππο Τηλέμαχο και Πασίδη Χαράλαμπο, στις 8 εμφανίσεις της, κατέχει 8 ρεκόρ αγώνων!!! Η αθλήτρια του Πήγασου Αντωνιάδου Ελένη στις 3 φετινές εμφανίσεις της, κατέκτησε 3 ρεκόρ αγώνων, και η λίστα συμπληρώνεται με τις διακρίσεις των υπόλοιπων αθλητών της ομάδας. Διακρίσεις που η καθεμία ξεχωριστά και στο επίπεδό της αποδεικνύει 2 πράγματα. Την σωστή δουλεία που γίνεται από τον προπονητή της ομάδας Στέλιο Αμπατζίδη, αλλά και την συνέπεια που απορρέει από αυτή την δουλειά.

Συνολικά οι 16 αθλητές και αθλήτριες του Πήγασου, κατέκτησαν 14 χρυσά, 4 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια. Κινητήριος δύναμη της ομάδας είναι οι γονείς των αθλητών, που συμπαραστέκονται στην ομάδα υλικά και ηθικά και δίνουν κουράγιο στους αθλητές μας, ώστε να μάθουν να αγωνίζονται και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Μια τακτική που θα τους φανεί πολύ χρήσιμη στην μετέπειτα ζωή τους.

Μετά το τέλος των αγώνων ο πρόεδρος του Πήγασου, Γιάννης Τσανακτσίδης δήλωσε: «Στους Πτολεμαϊκούς αγώνες, οι αθλητές μας για ακόμη μια φορά μας έκαναν περήφανους. Η χαρά ήταν πολύ μεγάλη, κυρίως γιατί πίσω από την επιτυχία τους κρύβεται πολύ σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Από την επόμενη μέρα των αγώνων αφήνουμε στην άκρη τις διακρίσεις και ασχολούμαστε με τους επόμενους στόχους που έχει ο κάθε αθλητής μας ξεχωριστά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς των αθλητών μας, που «ζέσταναν» την κερκίδα. Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές των αγώνων στην Πτολεμαϊδα, για την πολύ σημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμού του κολυμβητηρίου, μια αναβάθμιση που θα φανεί πολύ χρήσιμη σε όλους τους αθλητές το επόμενο διάστημα»

Στους αγώνες για τον Πήγασο συμμετείχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες:

12 ετών: Παπαδοπούλου Σταυρούλα Μαρία, Θυμιόπουλος Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Λαζαρίδης Φίλιππος Τηλέμαχος, Πασίδης Χαράλαμπος.

11 ετών: Αντωνιάδου Ελένη, Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη, Μπαϊρακτάρη Στυλιανή, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Παναγιωτίδης Γεώργιος.

10 ετών: Γιαννιώτης Νικόλαος.

9 ετών: Ζέζιου Κωνσταντίνα, Παπαδοπούλου Ελισάβετ, Παπαδοπούλου Κυριακή, Πασίδου Δέσποινα, Καγκελίδης Νικηφόρος.