Κατηγορίες
εκλογές

Ανακοίνωση υποψηφίων για τις εκλογές του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

agrotiksyllogos-alex-eklogesΑπό τους υποψήφιους στις εκλογές του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου  Κοτζαμπασόπουλο Σωτήρη και Τσολάκη Νίκο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι, αγρότες κι αγρότισσες

 Η επίθεση που δεχόμαστε με τα αντιαγροτικά μέτρα και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στοχεύει ξεκάθαρα στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τα μέτρα του 3ου μνημονίου – δεμένα «χέρι-χέρι» με τη νέα ΚΑΠ 2015-2020 μας διώχνουν από τα χωράφια και απ’ τα χωριά μας.

Αυτά τα μέτρα ξεκληρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα τους μικρούς και μεσαίους αγρότες που πάντα βρίσκονται  εκτεθειμένοι στις τράπεζες, στις φυσικές καταστροφές της παραγωγής τους (χωρίς αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ) και σε απλήρωτες σοδειές.

Η τεράστια αύξηση του ΟΓΑ στο 27% του εισοδήματος, η φορολογική επιδρομή (ΕΝΦΙΑ, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, καύσιμα,.. κλπ), η περικοπή των ενισχύσεων/ επιδοτήσεων, η αύξηση του ΦΠΑ 24% στα αγροτικά εφόδια και τα μέσα διαβίωσης και διατροφής της αγροτικής οικογένειας είναι ένα προμελετημένο έγκλημα εναντίον της αγροτιάς  που σκοπό έχει τα 12 δις του αγροτικού κλάδου παραγωγής να περάσουν εξολοκλήρου στα χέρια των βιομηχάνων και των εμπόρων του αγροτικού τομέα σε συνεργασία με μια χούφτα μεγαλοαγρότες καπιταλιστές.

Μπροστά σε αυτή την ανελέητη επίθεση δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι θεατές. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Τώρα και μέσα από τις εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο της Αλεξάνδρειας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και Ε.Π  αναδεικνύεται  επίσης ως επιτακτική ανάγκη ο σύλλογος να συνταχθεί και να συμπαραταχθεί με τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των 69 Μπλόκων που κριτήριο έχουν τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη σε συντονισμένη δράση με τον φυσικούς μας συμμάχους, την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αγώνας μας θα έχει αποτέλεσμα αν τα 69 μπλόκα και με τη δική μας συμμετοχή γίνουν 70. Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να μαζικοποιηθεί ο σύλλογος μας, να γίνουν νέες εγγραφές μελών, να δυναμώσει η δράση του συλλόγου με κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα. Με αυτές τις θέσεις παίρνουμε μέρος στις αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ στο ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Τσολάκης Νίκος

Κοτζαμπασόπουλος Σωτήρης