Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ΠΑΣΟΚ πολιτική

Την Αλεξάνδρεια επισκέφθηκε ο Στ. Ξεκαλάκης, Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

xykalakis-alex20161102-16Στην Αλεξάνδρεια, στο πλαίσιο περιοδείας που κάνει στην Ημαθία, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, συνοδευόμενος από τον Κ. Ασλάνογλου (της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας).

Στο Δημαρχείο είχε συνάντηση με το δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη (με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα τοπικού και πολιτικού ενδιαφέροντος) καθώς και με αυτοδιοικητικούς (Ν. Μπρουσκέλης – πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Ναλμπάντης – αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας) και πολιτικά στελέχη που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη κεντροαριστερά (ενδεικτικά αναφέρουμε τους Γ. Απατσίδη, Γρ. Γιοβαννόπουλο, Μπ. Γκιόνογλου, Στ. Ρεβίθη).

Στη συνέχεια ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και blogs ενώ συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης θα δοθεί νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στη Βέροια (στο τέλος της περιοδείας του στην Ημαθία). Ερωτηθείς για την πολιτική κατάσταση καθώς και για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εν γένει (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Κινήσεις Πολιτών), ανέφερε πως η συγκεκριμένος συνασπισμός λειτουργεί και πως υπάρχει κινητικότητα αφού σκοπός είναι η κεντροαριστερά να αποτελέσει την εναλλακτική προοδευτική πρόταση για την χώρα.

Παραδέχθηκε λάθη στα αυτοδιοικητικά (Καλλικράτης), αφού προέκυψαν προβλήματα και όπως ανέφερε απαιτούνται τροποποιήσεις και πως το κόμμα του συμμετέχει στο διάλογο που έχει ξεκινήσει και αφορά αλλαγές. Για συνεργασία μετά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είπε πως ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την ανανεωτική αριστερά (όπως δείχνει η κυβερνητική του πορεία) και πως το κυβερνών κόμμα έχει βει τους “προνομιακούς του συνεργάτες”. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι “Δεν υπάρχουν περιθώρια κυβερνητικής συνεργασίας (….) υπάρχουν περιθώρια συννενόησης πάνω σε κρίσιμα εθνικά θέματα, γιατί δυστυχώς αν συνεχίσει στην ίδια αντίληψη και στην ίδια λογική η σημερινή κυβέρνηση πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να οδηγηθούμε ακόμη και σε εθνικές τραγωδίες”.

Για το ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία είπε πως η επίσκεψή του γίνεται και στο πλαίσιο των εσοκομματικών εκλογικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν είχαν διεξαχθεί εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του κόμματός του.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την κεντροαριστερά και το αν – λόγω της κατάστασης της χώρας  – θα πρέπει να επισπευστεί ο χρόνος ώστε να παρουσιαστεί στους ψηφοφόρους ένα σχήμα σύντομα, είπε ότι αυτές οι προσπάθειες είναι συνεχείς.

Επεσήμανε ότι υφίστανται συνεργασίες σε χώρους πέραν της κεντρικής πολιτικής σκηνής (π.χ. αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια, επιστημ. φορείς, συνδικαλιστικά) και πως οι συνεργασίες αυτές – τις χαρακτήρισε ως “πιο ορθολογικό δρόμο” – λειτουργούν και προς την κατεύθυνση της σύνθεσης, ως μοχλός και «πιεστικά», ώστε να μετουσιωθούν σε συνεργασία και στην κεντρική πολιτική σκηνή, γεγονός που στο τέλος θα αποτελέσει και την κεντροαριστερή πρόταση στον λαό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι χιλιάδες αυτοί που τελευταία επιλέγουν την αποχή από την επιλογή κάποιου κομματικού σχηματισμού και τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

xykalakis-alex20161102-01

xykalakis-alex20161102-03

xykalakis-alex20161102-04

xykalakis-alex20161102-05

xykalakis-alex20161102-09

xykalakis-alex20161102-11

xykalakis-alex20161102-13

xykalakis-alex20161102-16