Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Πιο πολλές περικοπές θέλει ο Σόιμπλε !

testainsabbiaΣυνεχίζει το ίδιο… βιολί ο Σόιμπλε, με αποτέλεσμα οι γερμανικές εμμονές να οδηγούν μαθηματικά την ΕΕ στο γκρεμό και τις χώρες που τα οικονομικά τους δεδομένα είναι σε μαύρα χάλια (δηλαδή σχεδόν όλες, σύμφωνα με τους γνωστούς οίκους ενοχής) σε θεοσκότεινες ατραπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Die Welt ο Σόιμπλε σε επιστολή του προς την Κομισιόν αναφέρει ότι «(…) οι περαιτέρω περικοπές και όχι η αύξηση των δαπανών είναι η εγγύηση για να σταθεροποιηθεί μόνιμα η ευρωζώνη (…)».

Αν με τέτοιες συνταγές νομίζουν πως οι περισσότερες χώρες της ΕΕ (αυτές που έχουν προβλήματα αλλά έχουν να κάνουν και με το κοινό και «άκαμπτο» νόμισμα) θα βγουν από την κρίση, τότε το θέμα πρέπει να θεωρείται τελειωμένο. Οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι, η ανεργία θα καλπάζει, η δημόσια περιουσία των κρατών θα εκποιείται εις το όνομα της «εξυγίανσης» και οι ακραίοι θα ανεβαίνουν γοργά τα σκαλοπάτια των κοινοβουλίων γιατί οι απελπισμένοι λαοί θα προσπαθούν να πιαστούν από οπουδήποτε.