Κατηγορίες
πολιτική

Ο Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ και το ΕΣΡ

venizelos5Αντιδράσεις λέει σημειώθηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ (το κόμμα του ΓΑΠ, για όσους δεν το θυμούνται) με αφορμή όσα είπε ο Βενιζέλος σχετικά με την ψηφοφορία των τροπολογιών για το ΕΣΡ.

Να θυμίσουμε πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον ΣΚΑΙ ότι αν ήταν στη Βουλή θα ψήφιζε αντίθετα με όσα ψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία ανήκει (Δημοκρατική Συμπαράταξη). «Αν ήμουν παρόν θα ψήφιζα την άποψή μου, εναντίον προφανώς» είπε ο Βενιζέλος.

Ένας πολιτικός που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το σημερινό χάος (αφού ήταν αυτός που νομοθέτησε το θέμα για τον τρόπο με το οποίο συγκροτούνται οι Ανεξάρτητες Αρχές – χωρίς να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι ευρείες πλειοψηφίες που απαιτούνται), ο οποίος βλέπει και λίγο… «περίεργα» τον ρόλο του μέσα στον πολιτικό σχηματισμό που συμμετέχει.

Θεωρεί εαυτόν θεσμό, αφού εδώ και πολύ καιρό θεωρεί εαυτόν «θεματοφύλακα των εσωτερικών διαδικασιών», τη στιγμή μάλιστα που το ίδιο του το κόμμα τον διαψεύδει, λέγοντας ότι προσκλήθηκε σε συνεδρίαση της Κ.Ο. που συζητήθηκε το θέμα των τροπολογιών αλλά δεν προσήλθε.