Κατηγορίες
ΚΑΠΗ υγεία

Ομιλία για τον διαβήτη στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας

kapiekdil-diavistis-20161114Ομιλία με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας.

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί συνδημότες μας, διοργάνωσε ο ΟΠΑΚΟΜ του Δήμου Αλεξάνδρειας, ομιλητής ήταν ο ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Ο διαβήτης κατατάσσεται στα νοσήματα διαταραχής του μεταβολισμού. Ο ομιλητής αναφέρθηκε τόσο στις διάφορες μορφές της ασθένειας – η οποία όπως σημείωσε δεν «κοιτάζει» ηλικία ή φύλο (αφού ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες, σε άνδρες, γυναίκες ή ακόμη και παιδιά) – όσο και στους παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εμφάνισή της. Αναφορά έγινε επίσης και στον προσυμπτωματικό έλεγχο, στις κύριες μορφές του διαβήτη, στον έλεγχο διαβήτη κλπ. Ένα από τα σημαντικά σημεία που θα πρέπει να τονιστούν είναι το γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποί μας αγνοούν πως πάσχουν από την πραγματικά ύπουλη αυτή νόσο.