Κατηγορίες
Ναλμπάντης Κώστας τηλεόραση

Ναλμπάντης για Γκυρίνη: «τίμησε και τιμά την ψήφο των πολιτών που ψήφισαν την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση με μπροστάρη τον ίδιο (…) η σημερινή Διοίκηση έχει να επιδείξει έργο»

nalbantis-egnatiatv-20161118«Δεν αρμόζουν στο χαρακτήρα μου αυτά που ακούγονται ότι ο εν ενεργεία αντιδήμαρχος υποσκάπτει τον Δήμαρχο» είπε ο αντιδήμαρχος και έκλεισε έναν κύκλο κουτσομπολιών, φημών ότι η παράταξη Γκυρίνη διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.

Στην εκπομπή του Χ. Καφτεράνη «Θέσεις» (που μεταδίδεται από την Εγνατία Τηλεόραση) εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης.

Ο αντιδήμαρχος απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που του τέθηκαν και σχετίζονταν τόσο με την καθημερινότητα στα δημοτικά καθώς και σε όσα ακούγονται για «δυσαρμονικές σχέσεις» εντός της ομάδας της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας.

Σε γενικές γραμμές ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας ήταν εμφανώς συναινετικός και χωρίς να αφήσει αιχμές, όπως θα ανέμεναν πολλοί, ενώ έκανε ανοίγματα κυρίως προς το χώρο του κέντρο (προσδιόρισε τον εαυτό του ότι ανήκει στον χώρο του κέντρου).

Από πολιτικής άποψης και απαντώντας σε ερώτημα για τα διαφορετικά πολιτικά στίγματα και προελεύσεις που έχουν τα μέλη της ομάδας του ψηφοδελτίου «Ώρα Ευθύνης» αλλά και συγκεκριμένα για τη συμμετοχή του επικεφαλής του πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου, δημάρχου Παν. Γκυρίνη, στην πολιτική Επιτροπή της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «δεν νομίζω ότι αποτελεί πρόβλημα για τον τόπο η συμμετοχή Γκυρίνη στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας».

Όσον αφορά τη μη εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και έχοντας την εμπειρία μετά από δυο διαδικασίες, ο Ναλμπάντης επεσήμανε ότι «γραμμή» δεν υπήρξε και πως η ψήφος των συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν κατά συνείδηση. Σωστά όμως ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νόμο αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του, ώστε να μπορέσει να λάβει σάρκα και οστά και να στελεχωθεί ένας θεσμός που – όπως έχουμε επισημάνει και εμείς από εδώ πολλές φορές – θα βοηθήσει τους Δήμους και τους δημότες (και όχι τις δημοτικές Αρχές, να συμπληρώσουμε!).

Για το διορισμό γραμματέα του Δήμου και τη μη κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης ακόμη στο Δήμο Αλεξάνδρειας, ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε ως «επιτακτική ανάγκη» τον διορισμό κάποιου ατόμου στη θέση – λόγω και του μεγέθους του Δήμου Αλεξάνδρειας, αφού θα βοηθούσε το έργο της Διοίκησης. Έκανε όμως σαφές αυτό που και ο νόμος ορίζει: η επιλογή του γραμματέα είναι καθαρά δημαρχιακή επιλογή.

Σε ερώτηση για την επιλογή να προχωρήσει ο Δήμος σε έκδοση εφημερίδας, είπε πως ο Δήμος και η σημερινή διοίκηση «δεν έχει ανάγκη από μια εφημερίδα τέτοιου τύπου» (αναφερόμενος σε έντυπα που κυκλοφορούσαν ή κυκλοφορούν από Δήμους και αποτελούσαν στην ουσία λιβανιστήρια των εκάστοτε δημοτικών Αρχών), αφού όπως είπε «η σημερινή Διοίκηση έχει να επιδείξει έργο».

Εμφανίστηκε όμως θετικός στην έκδοση ενός εντύπου που θα έχει τη μορφή περιοδικής έκδοσης, υψηλής ποιότητας όσον αφορά το περιεχόμενο και την εκτύπωσή του και με απεριόριστο χώρο στο δημότη, που δεν θα είναι «εμπορικό έντυπο» αλλά να αναδεικνύει τι γίνεται στο Δήμο. Κατέρριψε λοιπόν τις φήμες που ανέφεραν διάρρηξη στις σχέσεις του με τον Δήμαρχο, με αφορμή και αυτό το θέμα.

Ερωτώμενος για την «επόμενη» ημέρα αλλά και για διεκδίκηση από μέρους του της δημαρχίας το 2019, ο Κ. Ναλμπάντης ήταν ξεκάθαρος: «Ήμουν από τους πρώτους που συμπορεύτηκαν με τον Παναγιώτη Γκυρίνη», είπε και υπενθύμισε ότι είναι μέλος της οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Έργων και αναπληρωτής του Δημάρχου. «Έχω δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι αυτό για το οποίο πασχίζω είναι η επίλυση των προβλημάτων (…) Παλεύω για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και των πολιτών».

Δεν άφησε δε κανένα υπονοούμενο σχετικά με όσα ακούγονται από διάφορα παπαγαλάκια για κινήσεις του ιδίου τώρα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με ορίζοντα το 2019: «Δεν αρμόζει στο δικό μου χαρακτήρα αυτά που ακούγονται ότι ο εν ενεργεία αντιδήμαρχος υποσκάπτει τον Δήμαρχο», κλείνοντας και αυτό το θέμα που δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, αναφέροντας όμως το απλό, ότι δηλαδή είναι απολύτως λογικό και δημοκρατικό να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες (να υποθέσουμε πλέον πως διαβάζει καθημερινά την Περισκόπηση ο αντιδήμαρχος ;;;).

«Το πνεύμα της Δημοκρατίας αφήνει τα περιθώρια σε όλους να έχουνε φιλοδοξίες. Σε καμιά περίπτωση όμως να υποσκάπτουν, όταν είναι εν ενεργεία, το Δήμαρχο. Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος.» είπε ο αντιδήμαρχος Κ. Ναλμπάντης, βάζοντας από δημόσιο βήμα ταφόπλακα σε όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για δικές του κινήσεις.

Μία απάντηση στο “Ναλμπάντης για Γκυρίνη: «τίμησε και τιμά την ψήφο των πολιτών που ψήφισαν την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση με μπροστάρη τον ίδιο (…) η σημερινή Διοίκηση έχει να επιδείξει έργο»”

Τι Έργο έχει να επιδείξει ο Κος Ναλμπαντης και η Διοίκηση της Ώρας Ευθύνης ? Μάλλον άλλο Έργο βλέπει 2,5 χρονιά ο Κος Αντιδήμαρχος ….
Φθηνός Χαμαιλεοντισμός …

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.