Κατηγορίες
παιδεία

Ερώτηση Καρασαρλίδου (Ημαθίας – ΣΥΡΙΖΑ) για τη μείωση των χιλ/τρικών ορίων για τη μεταφορά των μαθητών

metaforamathitonΕρώτηση με αίτημα τη μείωση των χιλιομετρικών ορίων για τη μεταφορά των μαθητών κατέθεσε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος των οικογενειών των μαθητών της χώρας, αφού είναι χιλιάδες οι μαθητές που μετακινούνται μεταξύ περιοχών ώστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των σχολείων τους.

Άποψή μας είναι πως σε περιόδους όπως αυτή που βρίσκεται σήμερα η χώρα είναι ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ η παιδεία να παρέχεται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και ας λέει ότι θέλει η Επιτροπεία. Και το ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ περιλαμβάνει και τη μετάβαση προς και από τα σχολεία, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Οι βουλευτές θα πρέπει να πιέσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Στην ερώτηση της η βουλευτής Ημαθίας αναφέρει τα ακόλουθα:

Έχει παρατηρηθεί ότι κατά την εφαρμογή της ΚΥΑ 24001/2013 (ΦΕΚ 1449 τΒ’ 14.06.2013) για τη μεταφορά μαθητών, πολλοί μαθητές είναι εκτός των χιλιομετρικών ορίων για τη κάλυψη του κόστους μεταφοράς τους.

Μια μείωση των χιλιομετρικών ορίων της ΚΥΑ θα παρείχε τη δυνατότητα σε μαθητές που η κατοικία τους είναι κάτω των προβλεπόμενων ορίων αλλά, ταυτόχρονα, η απόσταση από το σχολείο τους μεγάλη, να μετακινούνται με τα μέσα συγκοινωνίας δωρεάν ή να κάνουν χρήση των μαθητικών δελτίων με έκπτωση 50%.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να τροποποιήσει τη ΚΥΑ 24001/2013 (ΦΕΚ 1449 τΒ’ 14.06.2013) για τη μεταφορά μαθητών ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι μαθητές στις δωρεάν μετακινήσεις και στα μαθητικά δελτία με έκπτωση 50%;