Κατηγορίες
Ελλάδα Ευρωπ. Ένωση Τουρκία

Απειλές Ερντογάν στην ΕΕ: Ή με βάζετε μέσα ή σας γεμίζω με πρόσφυγες και σας κάνω άνω-κάτω

erdogΑφού τον έχουν ξαμολήσει και κατάφερε να είναι ανεξέλεγκτος, φυσικό επακόλουθο ήταν να πάρει φόρα ο Ερντογάν και απειλεί την Ευρώπη – δηλαδή την Ελλάδα, γιατί οι υπόλοιποι, πλην των Ιταλών και λίγο των Κυπρίων και των Μαλτέζων δεν έχουν πάρει είδηση ακόμη τι σημαίνει να έχεις χιλιάδες πρόσφυγες στο έδαφός σου.

Ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί με «άνοιγμα» των συνόρων και με πλημμυρίδα προσφύγων και παράνομων μεταναστών αν τελικά η Ευρώπη θα κόψει κάθε επαφή με την Τουρκία όσον αφορά την ενταξιακή της πορεία. Δηλαδή τι ακριβώς κάνει ο Ερντογάν (που οδηγεί τη χώρα του στο φασισμό και στην ισλαμοποίηση);;

Απλά απειλεί τους μελλοντικούς του εταίρους, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει κάνει τίποτε με τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του στο προσφυγικό. Άλλωστε, πρώτη φορά είναι που οι Τούρκοι δεν τιμούν την υπογραφή τους; Τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα τους ξέρουμε καλά. Εκεί, στας Ευρώπας, ακόμη τους μαθαίνουν ή τους καλύπτουν όταν στήνουν μαζί σκηνικά.

«Ή με βάζετε μέσα ή σας κάνω άνω-κάτω». Αυτό λέει. Και το πρόβλημα δεν θα το έχει το Λουξεμβούργο ή η Φινλανδία ή η Αυστρία. Το πρόβλημα θα το έχουμε εμείς, στην Ελλάδα.

Σε μια χρονική φάση που οι Τούρκοι αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τα πάντα, από διεθνείς συνθήκες και σύνορα μέχρι την διεθνή επέμβαση στη Συρία (όπου οι Τούρκοι έχουν εισβάλλει και επιχειρούν). Όσο για τα δικά μας;; Στην Κύπρο οι εξελίξεις τρέχουν με χίλια, οι Τούρκοι κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους ότι η αποτυχία στις συνομιλίες αποτελεί ευθύνη τους και σύμβουλοι του Ερντογάν προτείνει μέχρι και την ενσωμάτωση του κατεχόμενου τμήματος του νησιού στην Τουρκία.