Κατηγορίες
Ημαθία προσφυγικό - μεταναστευτικό

Π.Ε Ημαθίας: Πλήρως εμβολιασμένα τα παιδιά των προσφύγων που θα ενταχθούν στα δημόσια σχολεία της Αλεξάνδρειας και της Αγίας Βαρβάρας

paidprosf-alex 20160420-1Σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών των προσφύγων που βρίσκονται στα ΚΦΠ της Αλεξάνδρειας και της Βέροιας (Αγ. Βαρβάρα) προχώρησε σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Ημαθίας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και εν ενόψει της ένταξης των παιδιών των προσφύγων στα δημόσια σχολεία της Ημαθίας,  προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σχετικά με την προάσπιση της υγείας και τις προϋποθέσεις υγιεινής, τόσο αυτών, όσο και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα, μετά από επικοινωνία  με το Υπουργείο Υγείας, ανατέθηκε η  εμβολιαστική κάλυψη όλων αυτών των παιδιών  στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα». Είχε προηγηθεί η  λεπτομερής καταγραφή των προσφυγόπουλων που διαμένουν στα δύο κέντρα φιλοξενίας της Ημαθίας, στην Αγία Βαρβάρα και στην Αλεξάνδρεια.

Επισημαίνεται ότι, τα παιδιά των προσφύγων, καθώς και εκείνων που πρόκειται να φοιτήσουν στα Σχολεία της Ημαθίας, είναι πλέον εμβολιασμένα σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα  Εμβολιασμού.

Η διαδικασία των εμβολιασμών, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, θα είναι συνεχόμενη και διαρκής, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στα κέντρα αλλά και για αυτά που γεννιούνται στη χώρα μας.