Κατηγορίες
ανακοινώσεις Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Νέες ρίψεις εμβολίων για τις αλεπούδες από την Π.Ε. Ημαθίας

alepouΑπό το Τμήμα Κτηνιατρικής της  Δ.Α.Ο.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο της διενέργειας του προγράμματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων, Φθινόπωρο του 2016, στις 13.11.2016 πραγματοποιήθηκαν  ρίψεις εμβολίων –δολωμάτων από αέρος στις περιοχές Αγκαθιά, Κυψέλη, Πρασινάδα, Πλάτανο και Κλειδί.

Η Υπηρεσία στο σχετικό δελτίο τύπου απευθυνόμενη στους πολίτες αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με τη σωστή και ασφαλή διαχείριση των συγκεκριμένων δολωμάτων (προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού της λύσσας):

Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας και σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα το γιατρό. Σε περίπτωση επαφής με τα χέρια πλένουμε  αμέσως σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και επισκεπτόμαστε αμέσως το γιατρό(ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).

Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), σε αγροτικές, δασώδεις ή κατοικημένες περιοχές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων ενημερώνουμε άμεσα την τοπική κτηνιατρική αρχή (Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ-Μητροπόλεως 44 – Βέροια, τηλ. 23313 50193, 50135), προκειμένου να τα διαχειριστεί με ασφάλεια.