Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική

Ημαθία: και σε άλλες περιοχές έγιναν ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων για τις κόκκινες αλεπούδες

alepouΑπό την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο της διενέργειας του προγράμματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων, Φθινόπωρο του 2016, στις 4.11.2016 πραγματοποιήθηκαν ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από αέρος στις παρακάτω περιοχές:

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ:  ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΚΛΕΙΔΙ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΥΔΩΝΙΑ, ΚΟΡΥΦΥ, ΝΗΣΕΛΛΟΥΔΗ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ, ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ, ΠΛΑΤΥ, ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΣΧΟΙΝΑΣ, ΝΗΣΕΛΛΙ, ΚΑΨΟΧΩΡΙ, ΛΟΥΤΡΟΣ, ΒΡΥΣΑΚΙ, ΝΗΣΙ, ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, ΝΕΑ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ, ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ, ΔΙΑΒΑΤΟΣ, ΜΕΣΗ, ΑΜΜΟΣ, ΜΕΤΟΧΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΧΑΡΑΔΡΑ.

«Όσον αφορά την διαχείριση των εμβολιακών δολωμάτων, γνωρίζουμε στους πολίτες τα εξής, προκειμένου να τα διαχειριστούν με ασφάλεια και  να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού της λύσσας:

Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας και σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα το γιατρό. Σε περίπτωση επαφής με τα χέρια πλένουμε  αμέσως σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και επισκεπτόμαστε αμέσως το γιατρό(ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).

Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), σε αγροτικές, δασώδεις ή κατοικημένες περιοχές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση εύρεσης τέτοιων εμβολιακών δολωμάτων ενημερώνουμε άμεσα την τοπική κτηνιατρική αρχή (Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ-Μητροπόλεως 44 – Βέροια, τηλ. 23313 50193, 50135), προκειμένου να τα διαχειριστεί με ασφάλεια.

Η  υπηρεσία μας θα επανέλθει για να γνωστοποιήσει κάθε νεότερο», καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Ε. Ημαθίας