Κατηγορίες
αιμοδοσία

Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στο Κ. Υ. Αλεξάνδρειας

aimodalex-20161207Η συμμετοχή των εθελοντών Αιμοδοτών σε όλες τις προηγούμενες αιμοδοσίες που διοργάνωσε το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας ήταν πάντοτε μεγάλη. Από την ημέρα της ίδρυσης της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Αλεξάνδρειας έως και σήμερα έχει εξυπηρετηθεί ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας  που είχε άμεση ανάγκη για αίμα.

Για αυτό το λόγο, ο  Δήμος  Αλεξάνδρειας διοργανώνει νέα εθελοντική Αιμοδοσία και καλεί όλους τους Δημότες να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και να σπεύσουν στο κάλεσμα αυτό.

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και πάλι σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και με τη στήριξη της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλεξάνδρειας της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Καμπανίας & Ναούσης.

Ας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά τι χρειάζεται να γνωρίζει και να έχει φροντίσει ο εθελοντής αιμοδότης:

  • Να είναι 18-60 ετών και υγιής
  • Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
  • Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ
  • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό

Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμό του, η ομάδα αίματος και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας. Με τον τρόπο αυτό, ο εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας, αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Να μην ξεχνάμε ότι η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

 

ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ