Κατηγορίες
αθλητικά

Χρυσή η Γκουγκούδη του Ημαθίωνα στην Σερβία

imathion1-20161024Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της αποστολής του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ο Ημαθίων» στο 1ο Διεθνές Τουρνουά ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης παίδων και κορασίδων Ivan Frgić που φιλοξενήθηκε στο Sombor της Σερβίας από 21 έως και 23 Οκτωβρίου 2016, όπου μετείχαν συνολικά 26 έλληνες αθλητές και αθλήτριες (18 ελληνορωμαϊκής παίδων, 4 ελευθέρας παίδων και 4 αθλήτριες ελευθέρας πάλης κορασίδων).

Η Γεωργία Γκουγκούδη αναδείχθηκε 1η κατακτώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο της κατηγορία των 56 κιλών ελευθέρας πάλης κορασίδων, κερδίζοντας και τις τέσσερεις αναμετρήσεις με ισάριθμες αντιπάλους.

Στον 1ο της αγώνα αντιμετώπισε την αθλήτρια Semsa TODOROVIĆ από την Σερβία της οποίας επιβλήθηκε στα σημεία με 9-2, ενώ στον 2ο αγώνα κέρδισε με τεχνική υπεροχή 15-4 την Βόσνια αθλήτρια Merjem SADIKAJ. Συνεχίζοντας την πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο αντιμετώπισε την Σκοπιανή αθλήτρια Katerina MISKESKA την οποία και κέρδισε με πτώση.

Ο τελικός της κατηγορία την έφερε αντιμέτωπη με την Iva GERIĆ από την Κροατία, σε μια αναμέτρηση στην οποία η αθλήτριά μας επιβλήθηκε της αντιπάλου από την πρώτη περίοδο με 1-6, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην δεύτερη περίοδο πριν την λήξη της αναμέτρησης και αυτήν την φορά με τεχνική υπεροχή 1-15.

imathion2-20161024Να σημειώσουμε εδώ ότι η Γκουγκούδη μέχρι και το τέλος της χρονιάς αγωνίζεται στην ηλικιακή κατηγορία των παγκορασίδων και χρειάστηκε να αγωνιστεί στην διοργάνωση με υπεύθυνη δήλωση καθώς οι αγώνες ήταν για την ηλικιακή κατηγορία των κορασίδων. «Από την αρχή της επόμενης χρονιάς θα είναι και επίσημα κορασίδα και ελπίζουμε πως θα την δούμε να συνεχίζει την ανοδική της πορεία τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στις διεθνείς παλαίστρες» δήλωσαν με ικανοποίηση οι προπονητές Χαράλαμπος Κουκλίδης και Νεκτάριος Σαββίδης.

πηγή: Ημαθίων