Κατηγορίες
τηλεόραση

Τηλεοπτικά μετά το ΣτΕ: νέα ρύθμιση, συγκρότηση ΕΣΡ και – ας ελπίσουμε τέλος στο σήριαλ

pappas-ert-kanalia«Δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των αδειών.» Αυτό ακριβώς είναι το ρεζουμέ – όπως στην ουσία το παραδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς – του νέου επεισοδίου που ονομάζεται «άδειες τηλεοπτικής εκπομπής», το οποίο ξεκίνησε χθες αργά το βράδυ, με την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον λεγόμενο «νόμο Παππά» για τα κανάλια.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού πεδίου (…) ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός που ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Όπως είπε από Δευτέρα η Κυβέρνηση θα φέρει νέα ρύθμιση στη Βουλή ενώ σημείωσε ότι οι αποφάσεις τις Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά κρίνονται και σημείωσε ότι η απόφαση του ΣτΕ γέννησε μια αδικία και πως δεν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει η διαδικασία.

Άρα, οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν στο αυτονόητο:

το θέμα πλέον θα το λύσει η Βουλή στο σύνολό του. Νέα νομοθετική ρύθμιση, συναντήσεις των κομμάτων για συγκρότηση Ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και να τελειώνει επιτέλους το θέμα που απασχολεί από ότι φαίνεται πάρα πολύ τα κόμματα.

Γιατί η χώρα έχει πολύ σοβαρότερα θέματα μπροστά της να λύσει.