Κατηγορίες
παιδεία

Μαθήματα προετοιμασίας για τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Θαλής» και «Υπατία» 2016 από την ΕΜΕ Ημαθίας

elliniki mathimatiki etairia logoΑπό τη Δ.Ε. του παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας έγινε γνωστό ότι παράρτημα διοργανώνει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών Α΄ Γυμνασίου για τον διαγωνισμό «Υπατία» και Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου για τον διαγωνισμό Θαλής.

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 σε εξεταστικά κέντρα που θα οριστούν με απόφαση της Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

Τα μαθήματα προετοιμασίας θα πραγματοποιηθούν:

Ι. Για τους μαθητές της περιοχής Αλεξάνδρειας στο 2ο Γενικό Λύκειο  Αλεξάνδρειας κάθε Σάββατο από τις 15 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου στις ώρες 09:00 – 11:00.

ΙΙ. Για τους μαθητές της περιοχής Νάουσας στο 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας κάθε Κυριακή από 23 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου στις ώρες 10:30 – 12:30.

ΙΙΙ. Για τους μαθητές της περιοχής Βέροιας στο Μουσικό Σχολείο κάθε Κυριακή από 23 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου στις ώρες 10:30 – 12:30.

Υπενθυμίζουμε ότι:

– Τα μαθήματα προετοιμασίας γίνονται δωρεάν για τους μαθητές και οι συνάδελφοι διδάσκουν αφιλοκερδώς.

– Εξεταστέα ύλη για τους διαγωνισμούς «ΥΠΑΤΙΑ» και «ΘΑΛΗΣ» είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης για τα Μαθηματικά.

– Θεωρούμε σημαντικά βοηθήματα για τους μαθητές τα περιοδικά ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α΄ (Γυμνάσιο) και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄ (Λύκειο) και καλούμε τους μαθητές να τα προμηθευτούν.

– Σημειώσεις για τους διαγωνισμούς υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ (http://www.hms.gr/competitions/home?q=node/614) ανά ενότητα.