Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Νέα Δημοκρατία

Εκδήλωση της ΝΔ για τα αγροτικά στη Βέροια

ndagrotika20161015Παρουσία πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στη Βέροια ενημερωτική – πολιτική εκδήλωση για τα αγροτικά θέματα.

Στην εκδήλωση, που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο, κλιμάκιο το οποίο βρέθηκε στη Βέροια, στο πλαίσιο σχετικής καμπάνιας σε όλη την Ελλάδα, παρουσίασε τις προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ για τα αγροτικά.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λευτ.  Αυγενάκη (Ηρακλείου), τον υπεύθυνο του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας βουλευτή Απ. Βεσυρόπουλος (Ημαθίας), τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημ. Μελά, τον υπεύθυνο της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων Κων/νο Μπαγινέτα και τον σύμβουλο σε θέματα Αγροτικών Συνεταιρισμών Χρήστο Γιαννακάκη.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά και κρτική στην αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (ΕΝΦΙΑ, φορολογικοί συντελεστές, ενισχύσεις-επιδοτήσεις κλπ) ενώ παρουσιάστηκαν οι θέσεις που η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να εφαρμόσει, λαμβάνοντας υπόψη τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, σε διάφορους τομείς (ταμείο ασφάλισης αποκλειστικά για αγρότες – ΟΓΑ, συντελεστή φορολογίας στο 13%, επιστροφή όταν η οικονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει σε χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα αγροτικά, αποζημιώσεις, μετακλητοί αγρεργάτες, κόστος παραγωγής, αγροτικό πετρέλαιο), απαντώντας και σε ερωτήσεις παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλά στελέχη της ΝΔ Ημαθίας καθώς και οι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας.