Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Αλεξάνδρεια: τι προβλέπει το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 104 χρόνια από την Απελευθέρωση – οι αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

alexandria_liberazione citta3Σειρά εκδηλώσεων καθώς και αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνουν στην Αλεξάνδρεια με αφορμή την 104η επέτειο από την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας από τους Τούρκους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2ήμερες εκδηλώσεις ενώ οι ρυθμίσεις στην κυκλοφορία θα γίνουν την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου 2016 είναι οι ακόλουθες:

  • ομιλία του Δ. Πανταζόπουλου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας (τη Δευτέρα 17/10, στις 7 το απόγευμα),
  • βράβευση διακριθέντων αθλητών του Δήμου Αλεξάνδρειας στον ίδιο χώρο (μετά την ομιλία),
  • “Πορεία Ελευθερίας” του Δημοτικού Συμβουλίου επί της οδού apelefthalex199Μακεδονομάχων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, εις ανάμνηση της εισόδου του Απελευθερωτών την 18η Οκτωβρίου 1912 (στις 09:30 το πρωί της Τρίτης 18/10),
  • κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο (στις 11 το πρωί), παρέλαση σχολείων, συλλόγων και Στρατού (στις 12 το μεσημέρι),
  • εορταστικές εκδηλώσεις στο «Κονάκι» που διοργανώνει η Εστία Ρουμλουκιωτών (μετά τη λήξη της παρέλασης) και τέλος
  • παραδοσιακό γλέντι στις εγκαταστάσεις του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων “ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ” (στις 8 το βράδυ της Τρίτης 18/10)

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις στην κυκλοφορία στην Αλεξάνδρεια στις 18 Οκτωβρίου 2016, έχουν αποφασιστεί τα ακόλουθα:

pinakidastasistahmenfisΑ. Ως προς την διεξαγωγή της πορείας εις ανάμνηση της εισόδου των απελευθερωτών την 18ης Οκτωβρίου 1912, την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός είδους οχημάτων από ώρα 08:00, καθ΄ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων, καθώς και την κυλιόμενη από διασταύρωση σε διασταύρωση διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους οχημάτων στο κάτωθι αναφερόμενο δημοτικό οδικό δίκτυο από ώρα 08:30 έως το πέρας των εκδηλώσεων, κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των μέτρων:

  1. Επί της οδού Μακεδονομάχων από την συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου & 28ης Οκτωβρίου έως και την συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης.
  2. Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης από την συμβολή της με την οδό Μακεδονομάχων έως και την συμβολή της με την οδό Νικολάου Πλαστήρα & Αριστοτέλους.
  3. Επί της οδού Αριστοτέλους από την συμβολή της με την οδό Νικολάου Πλαστήρα έως και την συμβολή της με την οδό Βετσοπούλου.

Β. Ως προς την διεξαγωγή της παρέλασης:
Την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης παντός είδους οχημάτων από 09:00 ώρα έως και δέκα (10) λεπτά μετά την λήξη της παρέλασης, κατόπιν απόφασης του επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, επί της οδού Βετσοπούλου από την συμβολή της με την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου έως την συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά.