Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 104 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας

apelefthalex016logoΑνακοινώθηκε (αργά το βράδυ της Δευτέρας από το γραφείο του δημάρχου Αλεξάνδρειας) το πρόγραμμα των εοραστικών εκδηλώσεων για την 104η επέτειο από την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας.

Οι εκδηλώσεις θα διήμερες – στις 17 και στις 18 Οκτωβρίου – και θα περιλαμβάνουν ομιλίες, βραβεύσεις αθλητών, τη γνωστή πλέον «πορεία Ελευθερίας», παρέλαση και εκδηλώσεις συλλόγων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το εξής:

Δευτέρα  17-10-2016:

α. Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, με μέριμνα των αρμοδίων, καθώς και των οικιών της πόλης της Αλεξάνδρειας από την ανατολή του ηλίου της 17ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση της 18ης Οκτωβρίου.

β.  Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας

Ώρα 19:00:  Ομιλία του κ. Δημήτρη Πανταζόπουλου, Θεολόγου, ερευνητή Ιστορίας και Λαογραφίας του Ρουμλουκιού με θέμα: Από τον Μακεδονικό Αγώνα στην Απελευθέρωση.

&

Βράβευση αθλητών του Δήμου που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους, Βαλκανικούς, Μεσογειακούς, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς αθλητικούς αγώνες που διεξήχθησαν από τον Οκτώβριο 2015 έως τον Σεπτέμβριο 2016, καταλαμβάνοντας την 1η, 2η, και 3η θέση.

Τρίτη  18-10-2016:

Ώρα  08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης της Αλεξάνδρειας από την Φιλαρμονική του Δήμου, παρουσία ομάδας οπλιτών μέριμνας Σ.Α.Σ.

Απόδοση τιμών στο Ηρώο και στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας από την Φιλαρμονική και τη Διμοιρία απόδοσης τιμών μερίμνη Σ.Α.Σ .

Ώρα 09:30: “Πορεία Ελευθερίας” του Δημοτικού Συμβουλίου επί της οδού Μακεδονομάχων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, εις ανάμνησιν της εισόδου του Απελευθερωτών την 18η Οκτωβρίου 1912.

Ώρα 10:00: Πέρας προσέλευσης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας επισήμων.

Ώρα 10:15: – Επίσημη δοξολογία.

Ώρα 11:00:  Επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Αλεξάνδρειας. Σιγή ενός λεπτού – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12.00: Παρέλαση

Ώρα 12:30: Εορταστικές εκδηλώσεις στο κονάκι, με ιστορική αναφορά στα γεγονότα της ημέρας  απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας, και παραδοσιακό γλέντι. Διοργάνωση: ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ. Είσοδος ελεύθερη.

Ώρα 20:00: Παραδοσιακό γλέντι με μεζέδες και κρασί, με  ορχήστρα στις εγκαταστάσεις του Λαογραφικού Ομίλου Ντόπιων “ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ”.