Κατηγορίες
Ημαθία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Σύσκεψη για τον τουρισμό και τον πολιτισμό στην ΠΚΜ – συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της Ημαθίας

sysktourismathi20161003-2Μετά από πρόσκληση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ Αλέξανδρου Θάνου πραγματοποιήθηκε την 28/9  ευρεία σύσκεψη στη ΠΚΜ για τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Η Ημαθία  εκπροσωπήθηκε από την  Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας με τον πρόεδρο Δημήτρη Μάντσιο και τους υπευθύνους των ξενοδοχείων,  Αμπελώνας, Εσπερίδες SPA Hotel,  Νάουσα Resort, Αθηνά, Λυδία Λίθος, Μουσών Μέλαθρον,   καθώς και την κ. Τουπεκτσή Λίνα Υπεύθυνη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Ημαθίας και την κ. Ναυσικά Νεστοροπούλου.

Συζητήθηκε ο καθορισμός πλαισίου και οι από κοινού δράσεων, που θα συμβάλουν στην πανελλαδική και διεθνή διαρκή στήριξη του τουριστικού προϊόντος, η προβολή νέων προορισμών στη Κεντρική Μακεδονία καθώς και η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όλους τους μήνες του χρόνου.

sysktourismathi20161003Επίσης συζητήθηκε η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων και ο σχεδιασμός μιας ενιαίας και συντονισμένης πορείας της τουριστικής πολιτικής της περιοχής μας. Στην άτυπη πρώτη συνάντηση των ξενοδόχων της Ημαθίας με την κ. Τουπεκτσή Λίνα αποφασίστηκε για την επόμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαιτζίδη για τον καθορισμό όλων των παραμέτρων της τουριστικής προβολής για την Ημαθία μας.