Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου

espa1420_logoΥπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ), στη Θεσσαλονίκη.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» (αίθουσα «Αλέξανδρος»), την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 και θα αρχίσει στις 10 το πρωί.

Τη συνεδρίαση θα ανοίξει με εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και θα ακολουθήσει η παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωση για την ετήσια έκθεση υλοποίησης και τις κρατικές ενισχύσεις από την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αγγελική Ωραιοπούλου.

Η κ. Ωραιοπούλου θα πραγματοποιήσει επίσης ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής της εξειδίκευσης του Προγράμματος και της επίτευξης των ετήσιων στόχων, αλλά και για τις νέες δράσεις προς εξειδίκευση.

Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του νέου ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν την πορεία της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια (Γεώργιος Κωστάρας), για την πορεία εφαρμογής της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (Ιφιγένεια Καρατζιά και Στέλλα Αικατερινιάδου) και την υλοποίηση της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και Επικοινωνία (Αντώνης Κρυσταλλίδης και Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος).

Επίσης ενημέρωση θα γίνει για την πρόοδο κάλυψης αιρεσιμοτήτων (Εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης της Εθνικής Αρχής Συντονισμού) και για το Σχέδιο Αξιολόγησης του Προγράμματος (Ιφιγένεια Καρατζιά).

Θα ακολουθήσει συζήτηση, παρεμβάσεις και εξαγωγή των συμπερασμάτων της συνεδρίασης, με τις ανάλογες αποφάσεις.