Κατηγορίες
εκδηλώσεις διάφορες

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Δράσης & Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – προβολή ντοκιμαντέρ

omada-alex-20161009-2Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/10 η εκδήλωση με θέμα τις εξαρτήσεις και τους μύθους που τις συνοδεύουν από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ανολοκλήρωτο ντοκιμαντέρ του συμπολίτη μας  Ιγνατιάδη Δομήνικου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την ολοκλήρωση του ενώ αναλύθηκε το πολυδιάστατο και κοινωνικό θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών από την σύμβουλο τοξικοεξάρτησης και ψυχοθεραπεύτρια κ. Δεμιρτζόγλου Βασιλική.

Ακολούθησε συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος που μας αφορά όλους, για τις ευθύνες της πολιτείας διαχρονικά καθώς και για τους τρόπους πρόληψης.

omada-alex-20161009-1Τα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά αδιέξοδα που βιώνουν οι νέοι, ενισχύουν την τάση φυγής από μια πραγματικότητα που τους συνθλίβει και τους περιθωριοποιεί, πρέπει όλοι μαζί να σπάσουμε τα ταμπού που συνοδεύουν την χρήση και οδηγεί μεθοδευμένα στην διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής αλληλεγγύης και δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και φόβου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 omada-alex-20161009-3Η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης θα πάρει περεταίρω πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την πρόληψη στο θέμα τον ναρκωτικών με στόχευση στους γονείς και την μαθητική κοινότητα.