Κατηγορίες
κοινότητα Μελίκης

Εκδήλωση για τη σωστή διατροφή των μικρών παιδιών στη Δ.Κ. Μελίκης στις 20 Οκτωβρίου

padeiatrofi-meliki-20161020Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Πρόγραμμα Πρόληψης της Παιδικής Παχυσαρκίας “ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ” του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και η Δημοτική Κοινότητα Μελίκης διοργανώνουν εκδήλωση για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Μελίκης, με θέμα «Πρωινό το μυστικό μου όπλο. Δεν φεύγω ποτέ χωρίς αυτό».

Η διατροφολόγος – διαιτολόγος Γκυρίνη Ζωή, θα μιλήσει για την σημασία της ισορροπίας στην κατανάλωση τροφής και άσκησης και θα δώσει στα παιδιά χρήσιμες συμβουλές που αφορούν τη σωστή διατροφή.

Κατόπιν θα παρουσιαστούν μερικές απλές και πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία του κατάλληλου πρωινού για τα παιδιά, από τον αρτοποιό – ζαχαροπλάστη Αθανάσιο Λιολιόπουλο.

Διαδραστικά, ομάδες παιδιών θα συμμετέχουν στην εκτέλεση διαφόρων προτάσεων για πρωινό. Με την λήξη της εκδήλωσης, θα μοιραστούν συμβολικά σε όλους τους μαθητές, προσφερόμενα φρούτα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελίκης.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Μελίκης, με την πολύτιμη συμβολή του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».