Κατηγορίες
ανακοινώσεις

7ο AGRO QUALITY FESTIVAL στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (14-16/10/2016)

agro-quality-festivalΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στο 7οAGRO QUALITY FESTIVAL, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  από τις 14 έως τις 16 Oκτωβρίου 2016  το οποίο διοργανώνεται από τον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Σκοπός  της διοργάνωσης είναι να προβάλλει και να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο. Παράλληλα διοργανώνεται στον ίδιο χώρο και το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού, ένας μεγάλος σημαντικός θεσμός που περιλαμβάνει τον 4ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών και Γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς επίσης και την Έκθεση Τυροκομικών & Γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στο 7ο Αgro Quality Festival με ένα περίπτερο 200 τ.μ, με τοπικά ποιοτικά προϊόντα (ελαιόλαδο-ελιές, κρασιά, όσπρια, οπωροκηπευτικά, βιολογικά, αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αλλαντικά,  μέλι, κλπ.), τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η  προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

  • Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στo συγκεκριμένο φεστιβάλ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας  ΚΑΛΕΙ τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της ΠΚΜ,  να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 30/9/2016.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 80 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

  • Η ΠΚΜ καλύπτει την ενοικίαση του χώρου 6 τ.μ. και τη διαμόρφωση με τον βασικό εξοπλισμό (2 ράφια, 2 καρέκλες, 1 γραφείο, φωτισμό με 3 spot ανά 10 τ.μ. ,παροχή ηλεκτρικού ρεύματος)
  • Το κόστος διαμονής και μετάβασης θα βαρύνει αποκλειστικά τις επιχειρήσεις.
  • Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.
  • Τονίζεται ότι το φεστιβάλ θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα (λιανική πώληση προϊόντων).
  • Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ) καλό θα ήταν να  φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες αιτήσεις  και για τους όρους συμμετοχής των επιχειρήσεων στην έκθεση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Γλυκερία Καραλή στο τηλέφωνο 2310 910445 ή με τον κ. Κυριάκο Δογάνη στο 2310984192, και την κ. Ο. Τσεχελίδου 2331350