Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια παιδεία

1ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας: τι αναφέρει ο Διευθυντής Α/βάθμιας Ημαθίας για την καταγγελία

1o-niapagogeio-alexandreias-diamantopΑπάντηση σε καταγγελία γονέων σχετικά με το 1ο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας δίνει ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δ. Διαμαντόπουλος.

Στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:

“Σχετικά με τη λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας και τη διακινούμενη το τελευταίο διάστημα “καταγγελία γονέων”, είναι ανάγκη πλέον να διευκρινιστεί προς κάθε καλόπιστο ενδιαφερόμενο, γονέα ή μη, ότι όλες οι ενέργειές μας, οι σχετικές με τον προγραμματισμό και την τοποθέτηση του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, γίνονται με βάση την κείμενη νομοθεσία, υποβάλλονται σε αυστηρό έλεγχο και τυγχάνουν της απόλυτης έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας.

Αντί σχολιασμού της επιστολής-καταγγελίας, της οποίας το ιταμό ύφος και το προσβλητικό της περιεχόμενο χαρακτηρίζουν το ήθος των συντακτών της, παραθέτω, ως παρατηρήσεις, τα κάτωθι ερωτήματα:

  1. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει μια επιστολή “διαμαρτυρόμενων γονέων” κι αυτή να μην έχει σταλεί ΠΟΤΕ στον Διευθυντή Εκπαίδευσης;
  2. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει τηλεφωνήσει ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ γονέας στον Δ/ντή Εκπαίδευσης για να ενημερωθεί για το θέμα που υποτίθεται τον αφορά;
  3. Πώς είναι δυνατόν η εν λόγω επιστολή να αποστέλλεται στο Υπουργείο Παιδείας με την ένδειξη “Γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας” χωρίς ΚΑΝΕΝΑ συγκεκριμένο όνομα;
  4. Πώς είναι δυνατόν στην πρόσφατη συνάντηση γονέων που έγινε στο Νηπιαγωγείο με θέμα τη λειτουργία του, παρουσία και της Σχολικής Συμβούλου, να απουσιάζουν συμπτωματικά ΟΛΟΙ οι “διαμαρτυρόμενοι γονείς”, ενώ οι παρόντες να δηλώνουν πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο και τους συντάκτες της;

Ρητορικά όλα τα παραπάνω ερωτήματα, γιατί οι απαντήσεις είναι γνωστές. Στη μικρή μας Ιερουσαλήμ όλοι οι παροικούντες είμαστε λίγοι και γνωστοί. Και είναι κοινό μυστικό πως πίσω από τους δήθεν “διαμαρτυρόμενους γονείς” δεν βρίσκεται παρά ΕΝΑ και μόνο πρόσωπο που ΔΕΝ είναι καν γονέας νηπίου.

Απλά διαμαρτύρεται ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ υπερασπιζόμενος το “δικαίωμα” άλλου προσώπου στην ήσσονα προσπάθεια!

Τον καλούμε όμως να πάψει να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία και να έρθει επώνυμα στη Διεύθυνση και να μας μάθει αυτός τους νόμους και το πώς να διοικούμε σωστά. Κι αν αποδείξει πως έχω άγνοια και διοικώ παράνομα, όπως ισχυρίζεται, τότε θα κάνω πρόθυμα αυτό που μου προτείνει. Να επιστρέψω “εκεί που ήμουν πριν και δεν ήξεραν το πώς διοικώ”. Να επιστρέψω δηλαδή στην τιμητική θέση του Δασκάλου, όπου συμπτωματικά δεν είχα ποτέ κάτω από 25 μαθητές στην τάξη.

Ας δημοσιοποιήσει λοιπόν το όνομά του κι ας με μηνύσει γιατί παραβαίνω τους νόμους και θέτω τα παιδιά σε κίνδυνο, όπως λέει, για να υποστηρίξει με θάρρος ενώπιον της Δικαιοσύνης τις καταγγελίες του. Ως τότε όμως, είμαι υποχρεωμένος να τιμήσω, τόσο την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου που, στην φετινή  διαδικασία επιλογής, με τίμησαν με το υψηλότερο ποσοστό στην Ελλάδα (86%), όσο και την εμπιστοσύνη της Πολιτείας που με αξιολόγησε με άριστα.”