Κατηγορίες
υγεία

Τεράστιες οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία – τι αναφέρεται για το νοσοκομείο Βέροιας

nosokomeiaΣτον κατάλογο των νοσοκομείων με μεγάλα προβλήματα, που έδωσε στην δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία φιγουράρει και αυτό της Βέροιας.

Όπως αναφέρεται στην λίστα (που επιβεβαιώνει με απόλυτο τρόπο το γενικότερο χάλι στην Υγεία αλλά και προσδιορίζει και σε τοπικό επίπεδο τι συμβαίνει), στο Νοσοκομείο Βέροιας διαπιστώνονται “μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργεί η γυναικολογική – μαιευτική κλινική και το αιμοδυναμικό. Αναβάλλονται χειρουργεία. Κινδυνεύει να κλείσει το γαστρεντερολογικό τμήμα”.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις δημόσιων νοσοκομείων, που η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Π.χ. στη λίστα αναφέρεται ότι σχεδόν παντού υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και υπάρχουν ακάλυπτες οργανικές θέσεις, ότι μηχανήματα είναι σε αχρηστία, υπάρχει νοσοκομείο στο οποίο καταγράφονται 9.263 οφειλόμενα ρεπό (!!!), καταγράφονται επίσης τεράστιες ελλείψεις σε υλικά κλπ κλπ κλπ….

Από τη μια άκρη – από τότε που γίνονταν πάρτι (όπως μας είχαν πει παλαιότεροι) έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Περικοπές από παντού, ελλείψεις σε προσωπικό (προφανώς για να ικανοποιηθεί η Επιτροπεία).

Και μια κατάσταση η οποία κινείται επάνω στο γνωστό πλέον μοτίβο που το βλέπουμε και θα το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται: α) εγκατάλειψη, β) απαξίωση σε επικοινωνιακό επίπεδο, γ) αγανάκτηση του κόσμου δ) παραχώρηση σε ιδιώτες για… «αξιοποίηση» ή λουκέτο επειδή στο τέλος θα προκύψει «προβληματικό» και «ακριβό».