Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Οι αθλιότητες δεν σταματούν ποτέ…

articoloΔεν είναι λίγες οι φορές που τα ΜΜΕ ή τα blogs (τα πραγματικά μεγάλα και όσα θέλουν να το παίζουν μεγάλα) παρατραβάνε το σχοινί για να κερδίσουν 5 κλικ παραπάνω ή για να πουλήσουν 5 φυλλάδες παραπάνω.

Ασχολούνται με πράγματα που είναι εντελώς προσωπικά, που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την δημόσια εικόνα και λειτουργία ανθρώπων που είναι στη δημοσιότητα (λόγω ενασχόλησής τους π.χ. με την πολιτική ή με τα καλλιτεχνικά), αλλά αφορούν ΑΠΟΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτά τα πρόσωπα.

Τελευταίο παράδειγμα πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, για την οποία γράφηκαν ένα κάρο πράγματα (στο 100% τους ήταν κακοήθειες) σχετικά με το γεγονός ότι δεν έχει παιδιά.

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει η Στέρτζον αναγκάστηκε να επαναφέρει στη μνήμη της μια ιστορία που οποιαδήποτε γυναίκα και οποιοδήποτε ζευγάρι θέλει να ξεχάσει: το 2011 ήταν έγκυος και απέβαλε.

Στο θέμα είχε αναφερθεί κάποτε η ίδια, αυτό όμως που τώρα μετράει είναι η … δίψα των κάθε είδους δημοσιογραφίσκων και bloggers της κακιάς ώρας. Μια δίψα που τροφοδοτείται από τη δίψα των αναγνωστών/θεατών, που με την σειρά της ανατροφοδοτεί τους πρώτους να ξαναγράψουν και να ξανασχοληθούν με τις προσωπικές ζωές διαφόρων ανθρώπων.

Ξαναμπαίνει το ερώτημα περί αυγού και κότας («το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό») αλλά και η αναγκαιότητα κάποια στιγμή να σταματήσει η αθλιότητα.