Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Νερό, σανό και κουτόχορτο: έχουν σχέση, και μάλιστα στενή!

sano_neroΣε αυτήν εδώ τη γωνιά του διαδικτύου έχουμε το… κακό συνήθειο να ασχολούμαστε με «περίεργα» πράγματα. Έχουμε βλέπετε μια έμφυτη απέχθεια στο σανό, στο κουτόχορτο, στα βλήτα και σε τέτοιου είδους χορταρικά. Για αυτό πολλές φορές κάνουμε αναφορές σε συμφωνίες τύπου TTIP, συμφωνίες για μεταλλαγμένα, για εξελίξεις σε συμφωνίες με/για Επιτροπείες, προσφυγικό κλπ κλπ κλπ. Και αραιά και που αναφερόμαστε σε αυτά, για να γνωρίζουν και οι φίλοι μας.

Μια από τις συμφωνίες που φαίνεται πως πάνε για υπογραφή είναι και η συμφωνία με την Επιτροπεία (στο πλαίσιο των Μνημονίων) για την εκχώρηση στο Υπερταμείο, όταν συσταθεί, του ποσοστού του Δημοσίου σε έξι επιχειρήσεις – μεταξύ αυτών και της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Και αυτό θα γίνει με το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται όπου να ΄ναι.

Όπως είχαμε αναφέρει ΕΔΩ, ο καυγάς κατά την τελευταία επίσκεψη της Επιτροπείας γίνονταν για τη σύσταση του Δ.Σ. του υπερταμείου. Αφού το θέμα τακτοποιήθηκε (προφανώς σύμφωνα με τις επιταγές της Επιτροπείας), τώρα προχωρούν στο δεύτερο στάδιο: στην εκχώρηση στο υπερταμείο, με σκοπό το ξεπούλημα, συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών και «τα νερά».

Τα νερά, οι επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. Την ώρα που υπάρχει το προηγούμενο πολλών χωρών που τις εκχώρησαν σε ιδιώτες (και τώρα τρέχουν και πληρώνουν δις για να τις πάρουν πίσω), που τις εκχώρησαν χωρίς να ερωτηθεί ουδείς εκ των κατοίκων που τώρα το λένε το νερό-νεράκι (αφού το νερό δεν πωλείται, δεν εκχωρείται σε ιδιώτες με τίποτε στον κόσμο).

Να δούμε τι θα ψηφήσουν οι βουλευτές, όταν το πολυνομοσχέδιο έρθει οσονούπω στη Βουλή για ψήφιση…