Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

“Ηχώ στο Νυμφαίο” – πρώτη εκδήλωση για το “Έτος Αριστοτέλη” από την Πολιτιστική Εταιρεία “O Αριστοτέλης”

ekdil20160829Η Πολιτιστική Εταιρεία “O Αριστοτέλης” (σύλλογος μελέτης της ιστορίας της πόλης της Νάουσας  και της ευρύτερης  περιοχής) στα πλαίσια ανακήρυξης, από την UNESCO, του έτους 2016 ως “Έτους Αριστοτέλη”, παρουσίασε σε συνεργασία με το δήμο Νάουσας την πρώτη από τη σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει με τίτλο “ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ” με στόχο τη σύνδεση της διδασκαλίας του Φιλοσόφου με τη σημερινή πραγματικότητα.

Με τίτλο “Ηχώ στο Νυμφαίο” το Σάββατο 27 Αυγούστου, αφιερωμένη στα “φυσικά” του φιλόσοφου Αριστοτέλη και αναδεικνύοντας την ποιητική πλευρά του Σταγειρίτη, ο σύλλογος φιλοξένησε το συγκρότημα έντεχνης μουσικής της Μαριάννας Ζάχου που μάγεψε το κοινό με τις ερμηνείες του.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας της Νάουσας και της περιοχής «O Αριστοτέλης» κα. Στέλλα Αραμπατζή, που αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ύπαρξης της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα, αλλά και στις δράσεις της  Πολιτιστικής Εταιρείας.

Τον λόγο πήρε ακολούθως ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Νάουσας κ. Δημήτρης Μάντσιος, που ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση και στάθηκε στην εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιεί η Πολιτιστική Εταιρεία της Νάουσας και της περιοχής «O Αριστοτέλης». Μέσα σε αυτήν την ονειρική ατμόσφαιρα το συγκρότημα έντεχνης μουσικής ταξίδεψε τους φίλους  της μουσικής, συνοδεία τοπικού οίνου.

Ήταν ένα μαγικό βράδυ σε μια από τις ιστορικότερες τοποθεσίες του κόσμου, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Σχολής Αριστοτέλους στην Νάουσα. Έπεται συνέχεια με την επόμενη εκδήλωση του συλλόγου που έχει προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.