Κατηγορίες
ανακοινώσεις Νάουσα

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Νάουσας

dimarxeiologo_naoussaΗ πρόεδρος του Νομικού Προσώπου θα ήθελε να πληροφορήσει τους δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Νάουσας ότι, η δομή του «ΚΗΦΗ» (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), εξασφάλισε τη συνέχιση της λειτουργίας της, καθώς εντάχθηκε ως πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας –ΕΚΤ». Επισημαίνεται ότι η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στόχος της λειτουργίας της  δομής του «ΚΗΦΗ» είναι η ημερήσια φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων, μη δυνάμενων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχει καθημερινά Δευτέρα  με Παρασκευή από τις 7.00π.μ. έως 15.00μ.μ.,  είναι:

– Νοσηλευτική φροντίδα

– Ατομική υγιεινή

– Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης

– Στο μέτρο του δυνατού, προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

– Διασύνδεση με φορείς παροχής παρεμφερών κοινωνικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο (π.χ. ΚΑΠΗ του Δήμου Νάουσας), με μονάδες υγείας της περιοχής καθώς και με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (ΕΚΑΚΒ).

Σχετικές πληροφορίες: 2332025600 (Υπεύθυνος Πράξης: κ. Όλγα Παυλίδου)