Κατηγορίες
παιδεία Πλατύ

Συγκέντρωση κατοίκων στο Πλατύ για το Λύκειο

pltlykeio-20160903-2Ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων του Πλατέος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την κατάληψη που έχουν ξεκινήσει μαθητές του Λυκείου Πλατέος οι οποίοι ζητούν να μην πραγματοποιηθεί τελικά η μεταφορά του Λυκείου στο σχολικό κτήριο στην Κορυφή (όπως προβλέπει το ΦΕΚ που υπογράφηκε στα τέλη Ιουνίου και ήδη από τις 6 Ιουλίου το είχαμε παρουσιάσει ΕΔΩ) και η λειτουργία του ως Γενικό Λύκειο Πλατέος – Κορυφής.

Οι μαθητές ζητούν τα 2 σχολεία να εξακολουθήσουν να λειτουργούν στον ίδιο χώρο και να ακυρωθεί το ΦΕΚ του Ιουνίου.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο αντιδήμαρχος Στ. Δριστάς, ο οποίος υπενθύμισε την ομόφωνη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην κλείσει καμιά σχολική μονάδα εντός των ορίων του Δήμου, επισημαίνοντας τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο συγκεκριμένο θέμα.

Για το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μεταφορά εξοπλισμού του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή, με ταυτόχρονη μεταφορά εξοπλισμού από το Γυμνάσιο Κορυφής στο Πλατύ (όπου σύμφωνα πάντα με το ΦΕΚ θα λειτουργήσει από φέτος το Γυμνάσιο Πλατέος, στο οποίο θα φοιτήσουν και μαθητές που έως πέρσι φοιτούσαν στο Γυμνάσιο Κορυφής).

pltlykeio-20160903