Κατηγορίες
παιδεία Πλατύ

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων από Κυδωνιά – Πρασινάδα

platy-gymnasio lykeioΝέα επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιοποίησαν οι γονείς των μαθητών από Κυδωνιά και Πρασινάδα που δεν θέλουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στο Πλατύ από τη σχολική χρονιά που σήμερα ξεκίνησε (για το θέμα δείτε ΕΔΩ).

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σήμερα μετά τη λήξη της τελετής του Αγιασμού στο Γυμνάσιο Πλατέος οι γονείς των μαθητών Πρασινάδας και Κυδωνιάς αποφασίσαμε τα παιδιά μας   να παραμείνουν στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου, έχοντας και εμάς στο πλευρό τους, να μην μπουν στις τάξεις τους  και να μη παραλάβουν τα βιβλία τους.

Με αυτό τον τρόπο στηρίξαμε και στηρίζουμε  την απόφασή μας να μη φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Πλατέος αλλά στο Γυμνάσιο Τρικάλων  που είναι και η κοντινότερη σχολική μονάδα από τον τόπο κατοικίας μας γιατί

1) σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 1 του Π.Δ. 104/79, οι μαθητές φοιτούν στο Γυμνάσιο στην περιοχή του οποίου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους

2) σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Π.Δ. 104/79, όπου λειτουργούν περισσότερα του ενός ομοιότυπα σχολεία, τα όρια της περιοχής του καθενός εξ αυτών (χωροταξική κατανομή), καθορίζονται με απόφασή της Δ/νσης Β/θμιας Εκ/σης.

3) σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 3 του Π.Δ. 104/79, για την αυτεπάγγελτη μεταγραφή μαθητών λαμβάνονται υπόψη τα σχετικά χωροταξικά δεδομένα σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις των κηδεμόνων των μαθητών και αυτή μας τη δίκαιη επιθυμία οφείλει να τη σεβαστή η κα Μαυρίδου όπως της το μεταφέραμε και εγγράφως κατά την επίσκεψή μας στο γραφείο της .

Στην εκεί συνάντησή μας, μας τόνισε οτι ο λόγος που στέλνει τα παιδιά μας στο Γυμνάσιο Πλατέος είναι επειδή θέλει να το ενδυναμώσει και δεν πειράζει αν τα παιδιά μας  ταλαιπωρηθούν και λίγο παραπάνω για να πάνε στο Πλατύ, μιας  και πριν τριάντα – σαράντα χρόνια τα παιδιά πήγαιναν με τα πόδια χιλιόμετρα για να μάθουν γράμματα, ούτε πειράζει να χωριστούν από τους συμμαθητές τους, του Πλατάνου, για να μη γίνουν πολύ ευαίσθητα.

Εμείς της απαντάμε ότι ζούμε στο 2016 και δεν βλέπουμε το λόγο για να ικανοποιήσει η ίδια τα προσωπικά της θέλω να ταλαιπωρούμε, τα παιδιά μας. Γιατί με το δικό της σκεπτικό εάν βλέπαμε  και εμείς τόσο πίσω δεν θα τη βλέπαμε σε αυτή τη θέση μιας και τότε οι γυναίκες δεν κατείχαν τέτοιες θέσεις.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε χρησιμοποιώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να προβούμε σε κάθε ένδικο μέσο για να γίνει το αυτονόητο, να μη ταλαιπωρούνται τα παιδιά μας και να φοιτήσουν στο κοντινότερο σχολείο.

 Οι γονείς και κηδεμόνες

1.Ζησόπουλος Γεώργος

2.Σαράφης Γιώργος

3.Χρυσόμαλλος Δημήτριος

4.Καραδουλαμάς Γιώργος

5.Πετικόπουλος Αριστείδης

6.Νουσιόπουλος  Βασίλειος

7.Πανταζής Γιώργος

8.Γκαλτσίδου Μαρία

9.Γραμμενόπουλος Παναγιώτης

10.Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

11.Ελέζι Ραμίζ

12.Τσεζαίρ Ντάτσι