Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις Ημαθία

Ημαθία: σύλληψη 3 ατόμων από αστυνομικούς – επιχείρησαν να κλέψουν από οικίες 2 ηλικιωμένων γυναικών

polizia4Εντόπιζαν τα ηλικιωμένα θύματα τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης εισερχόταν στα σπίτια με σκοπό την κλοπή.

Οι συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη 3 ατόμων, που επιχείρησαν να κλέψουν από σπίτια 2 ηλικιωμένων γυναικών σε περιοχές της Ημαθίας.

Πρόκειται για δύο 31χρονους και έναν 48χρονο, όλοι τους ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, (το μεσημέρι της Τετάρτης (28-09-2016) οι προαναφερόμενοι αρχικά πήγαν στο σπίτι 80χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Ημαθίας και χρησιμοποιώντας την μέθοδο της απασχόλησης επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι της με σκοπό την κλοπή. Η ηλικιωμένη  γυναίκα αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους και αντέδρασε με αποτέλεσμα οι 3 άντρες να επιβιβαστούν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από την οικία της και να διαφύγουν.

Στη συνέχεια  οι παραπάνω μετέβησαν στην οικία 88χρονης ημεδαπής σε άλλη περιοχή της Ημαθίας και χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο ο ένας εξ’ αυτών κατάφερε να μπει στο σπίτι της παθούσας και να ερευνήσει τους χώρους, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας κατάφεραν να εντοπίσουν τους 3 άντρες τη στιγμή που εξέρχονταν από την αυλή της ηλικιωμένης και να τους συλλάβουν.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος ιδιοκτήτης του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, δεν διέθετε την απαιτούμενη από την αρμόδια Αρχή άδεια ικανότητας οδήγησης. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.