Κατηγορίες
Τουρκία

Τουρκία: η συγκέντωση του Ερντογάν που σηματοδοτεί πολλά

sygkentrerdog20160807Μια τεράστια συγκέντρωση πραγματοποίησε το κόμμα του Ερντογάν στο Γιενί Καπί στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Σε αυτή συμμετείχαν και μίλησαν και αρχηγοί άλλων πολιτικών κομμάτων της Τουρκίας, όλων πλην του κόμματος των Κούρδων.

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση αναπόφευκτα σηματοδοτεί (μαζί με όσα γίνονται στη γείτονα και έχουν να κάνουν με το πογκρόμ που εξαπολύθηκε από την αμέσως επόμενη μέρα της αποτυχημένης προσπάθειας ανατροπής του Τούρκου Προέδρου) την απαρχή της νέας πορείας της Τουρκίας.

Μιας πορείας που εμφανώς έχει χαραχθεί εδώ και καιρό, που «έψαχνε» την αφορμή για να ξεκινήσει να γίνεται πραγματικότητα (άλλωστε οι Τούρκοι φημίζονται για τη σταθερότητά τους σε «στόχους» οποιασδήποτε φύσης, όσα χρόνια κι αν περάσουν) και που όλοι προβλέπουν πως θα είναι δύσκολη.

Τόσο για την Τουρκία την ίδια, ως κρατική οντότητα, όσο και για το σύνολο των γειτόνων της που θα πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση (αφού οι Τούρκοι επίσης φημίζονται για τις … «εξαγωγικές τάσεις» των κρίσεων που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό τους).