Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Τα σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας (video)

ds20160801-3Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 1 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας και η συζήτηση των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων «έκλεψαν» για μια ακόμη φορά την παράσταση.

Συζητήθηκαν πολλά, θα μείνουμε σε 3-4 θέματα που συζητήθηκαν και που πραγματικά αξίζει τον κόπο να αναφερθούν (γιατί κάποια ήταν επαναλήψεις συνεδριάσεων του παρελθόντος και δεν χρειάζεται καν να αναφερθούν): οζώδης δερματίτιδα των βοοειδών και αντιμετώπισή της στα όρια του Δήμου, σχεδιασμός έργων σε επίπεδο ΠΚΜ και συμμετοχή του Δήμου σε αυτά, μελέτη σχετικά με τη μελέτη για την ύδρευση της περιοχής (ένα θέμα που έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ημέρες), κόστος συναυλιών που διοργανώνει η ΚΕΔΑ.

Όσον αφορά την οζώδη δερματίτιδα, ένα τεράστιο πρόβλημα που στην ουσία απειλεί το ζωικό κεφάλαιο όλης της χώρας και που τείνει να αποδεκατίσει οικονομικά τους κτηνοτρόφους, έγιναν ερωτήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης και αναφορές στο θέμα και από τον πρόεδρο του Κλειδίου Μπ. Τσολάκη (το βίντεο  με την τοποθέτηση του – λόγω κάποιου τεχνικού ζητήματος κατά τη μεταφόρτωσή του – θα το βάλουμε σε άλλη ανάρτηση).

ds20160801-1Το πρόβλημα είναι ο τρόπος αντιμετώπισής του από τις αρμόδιες αρχές. Υπάρχουν καθυστερήσεις (αυτό είναι γενική παραδοχή) ενώ όπως αναφέρθηκε έχουν ήδη γίνει και ταφές ζώων χτυπημένων από την ασθένεια.  Ο πρόεδρος του Κλειδίου μετέφερε την αγωνία των κτηνοτρόφων της περιοχής του ενώ είπε ότι θάβονται και ζώα εκεί, σε μια περιοχή με υδροφόρο ορίζοντα που είναι «ψηλά». Την τοποθέτηση του προέδρου του Κλειδίου και την τοποθέτηση για το θέμα του δημάρχου θα τη δείτε στο βίντεο στη συνέχεια – είπε πως δεν υπήρξε η ανάλογη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση και πως αρμόδιες για το θέμα χειρισμού του θέματος είναι οι υπηρεσίες σε επίπεδο Π.Ε. Ημαθίας. «Ο Δήμος επί του προκειμένου δεν έχει καμιά μα καμία αρμοδιότητα» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, αναφέροντας ότι και το υπουργείο και η ΠΚΜ (σε επίπεδο Π.Ε. Ημαθίας) έκαναν ενέργειες που τις χαρακτήρισε «ελλειμματικές».

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο σύμβουλος Γ. Σπυρίδης, που όπως είπε το θέμα αφορά άμεσα και τον Δήμο (ως προς την υπόδειξη χώρων ταφής των χτυπημένων από τη νόσο βοειδών).

Σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας σε σχεδιαζόμενα από την ΠΚΜ έργα, η απάντηση από πλευράς Γκυρίνη ήταν ότι ο Δήμος κάνει τα δέοντα για την όσο το δυνατόν πληρέστερη συμμετοχή του σε έργα.

Για τη μελέτη (και φυσικά τα χρήματα που αναλογούν στο Δήμο Αλεξάνδρειας και  πρέπει να καταβληθούν από αυτόν) ο δήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος λόγω του ότι το θέμα αφορά παλιές περιόδους, είπε πως ο Δήμος θα έχει στα χέρια του τη μελέτη (που όπως ανέφερε στο γνωστό πλέον άρθρο του ο Τ. Τασιόπουλος κόστιζε συνολικά 2,5 εκατ. και τίποτε δεν έγινε ακόμη) και πως το θέμα θα εξεταστεί ως πρέπει.