Κατηγορίες
αθλητικά επικαιρότητα

Ολυμπιακοί σήμερα και κάποτε (δείτε τα video στο τέλος)

olymp206ekompΚαλά πάνε μέχρι στιγμής οι Έλληνες αθλητές στο Ριο, στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες – των οποίων η τελετή έναρξης έγινε στις 5 Αυγούστου. Οι προσδοκίες για καλές θέσεις (και γιατί όχι και για κάποιο μετάλλιο) είναι πολλές ενώ στα ομαδικά αθλήματα – όπως στο πόλο – οι αθλητές μας δίνουν ψυχή και σώμα και καταφέρνουν ανατροπές που φέρνουν νίκες.

Στην ενόργανη ο Λ. Πετρούνιας, η ομάδα πόλο (που κέρδισε με σερί 4-0 γκολ την Ιαπωνία), ο Σ. Γιαννιώτης και η Κέλλυ Αραούζου στην κολύμβηση,  η Κατ. Στεφανίδη στο επί κοντώ, η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη στην κωπηλασία είναι μόνο μερικοί από τους αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας στη διοργάνωση και έχουν μεγάλες ελπίδες να επιστρέψουν στη χώρα με ένα μετάλλιο ή μια πολύ καλή θέση στην κατάταξη.

Όσο για τους Αγώνες, τους original Ολυμπιακούς και όχι αυτούς της νεώτερης εποχής, χθες στην κρατική τηλεόραση προβλήθηκε ένα επεισόδιο της εκπομπής «Η μηχανή του χρόνου» του 2012 (με τον Χρ. Βασιλόπουλο) που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σχετίζεται με τους 293 Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαίας εποχής.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο βίντεο και ΕΔΩ το δεύτερο βίντεο.