Κατηγορίες
αθλητικά

Ολυμπιακοί Ρίο 2016: χρυσό μετάλλιο από τη Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ

ypsosstefΤο έκτο μετάλλιο χάρισε στη χώρα και στους Έλληνες η Κατερίνα Στεφανίδη, αγωνιζόμενη στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Ζανέϊρο, στο άλμα επί κοντώ.

Το μετάλλιο ήρθε μετά από μια μάχη στους αιθέρες του σταδίου του Ρίο, αφού η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε να αντιμετωπίσει δυο πολύ καλές συναθλήτριές της, την Αμερικανίδα Sandi Morris και την Eliza McCartney από τη Νέα Ζηλανδία.

Η Αμερικανίδα κάτοχος του χρυσού στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Jennifer Suhr δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια που την ταλαιπωρεί έντονα τις τελευταίες ημέρες και κατετάγη 7η.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κέρδισε με επίδοση 4,85μ, επίδοση που είναι ίδια με αυτή της Morris. Όμως η Στεφανίδη κέρδισε το χρυσό λόγω καλλίτερης συνολικής επίδοσης από την Αμερικανίδα αθλήτρια.

Η McCartney, αν και πέρασε πρώτη από τις τρεις τα 4,80μ δεν μπόρεσε να συνεχίσει τα επιτυχή άλματα και έμεινε σε αυτό το ύψος, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

rio2016metall20160819Η Ελλάδα μετά από το χρυσό της Στεφανίδη κατατάσσεται στην 23η θέση των μεταλλίων, με 6 μετάλλια συνολικά: Άννα Κορακάκη (χάλκινο στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι και χρυσό στα 20 μέτρα), Λευτέρης Πετρούνιας (χρυσό στους κρίκους), Σπύρος Γιαννιώτης (αργυρό στα 20.000 μέτρα κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα), Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής (χάλκινο στα 470 της ιστιοπλοΐας), Κατερίνα Στεφανίδη (χρυσό στο άλμα επί κοντώ).