Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Δήμος Αλεξάνδρειας

Οζώδης δερματίτιδα: οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Αλεξάνδρειας

mucc1Σειρά από προβλήματα φαίνεται πως δημιουργούνται μετά από την απόφαση που έχει ληφθεί να ταφούν τα ζώα που επλήγησαν από την οζώδη δερματίτιδα σε περιοχή που βρίσκεται λίγο έξω από την Κυψέλη.

Ήδη το χωριό έχει ξεσηκωθεί και έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές κατοίκων.  Για το θέμα το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Αυγούστου έγινε συγκέντρωση στην Κυψέλη– στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που ενημέρωσαν τους κατοίκους που αντιτίθενται στην ταφή και ζητούν καύση των ζώων καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξάνδρειας που ανέφερε ότι ο Δήμος δεν έχει καμιά σχέση με την επιλογή του χώρου. Επίσης, υπάρχει αναστάτωση σε επίπεδο κτηνοτρόφων (οι οποίοι έχουν καταστραφεί οικονομικά – αρκεί να αναφέρουμε για παράδειγμα…

την περιοχή του Πλατέος, όπου όπως μάθαμε στο 90% των μονάδων δεν υπάρχει ζώο ούτε για δείγμα), ενώ μια σειρά από καθυστερήσεις, τα συνεχή μπρος-πίσω καθώς και η πιθανή εκ νέου αναζήτηση τόπων και τρόπων για να προχωρήσει και να κλείσει σε πρώτη φάση το ζήτημα πιθανόν να στείλουν τη λύση του θέματος ακόμη πιο πίσω.

Μια τελευταία εξέλιξη για το θέμα μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ, στα «Χρονικά» του Χ. Μόχλα.