Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική Νάουσα

Μουσική εκδήλωση στη Νάουσα, στις 27 Αυγούστου

aristotlanoussa 201609Η Πολιτιστική Εταιρία της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής “Ο Αριστοτέλης” αναφέρει σε ενημερωτικό δελτίο:

΅”Η Πολιτιστική Εταιρεία της Νάουσας και της περιοχής “O Αριστοτέλης” είναι πολιτιστικός σύλλογος μελέτης της ιστορίας της πόλης της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής της. Ακολουθώντας την παράδοση της Νάουσας, που εδώ είναι τρόπος ζωής, έχουμε ως κύριο σκοπό μας, τη διαφύλαξη και συνέχιση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επίσης έχουμε ως στόχο την προβολή, από την ίδρυση της Εταιρείας το 2000 μέχρι σήμερα, της μεγάλης αξίας των αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής μας, που συγχρόνως αποδεικνύουν την αναμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Από την πρώτη μέρα ίδρυσης της Εταιρίας έχουν πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων υψηλού πολιτιστικού επιπέδου.

Στα ενδιαφέροντά μας επίσης είναι η συμμετοχή και διοργάνωση από την Πολιτιστική Εταιρεία εκδηλώσεων για το 2016, ενόψει τους “Έτους Αριστοτέλη”, όπως αυτό έχει ανακηρυχθεί από την Unesco μετά από αίτημα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Σε συνέχεια της πρώτης εκδήλωσης που έγινε την 17η Ιανουαρίου 2016, υπό την αιγίδα  της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, με ομιλητή το γνωστό εκδότη και συγγραφέα κ. Κων/νο Στάικο, ο οποίος παρουσίασε, σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση, το νέο του βιβλίο “Η Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλη”

Συνεχίζουμε διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων με τίτλο “ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ” στα πλαίσια ανακήρυξης, από την UNESCO του έτους 2016 ως “Έτους Αριστοτέλη”, με στόχο τη σύνδεση της διδασκαλίας του Φιλοσόφου με τη σημερινή πραγματικότητα.

Πρώτη εκδήλωση

Με τίτλο “Ηχώ στο Νυμφαίο” το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 ωρα 20.30 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σχολής Αριστοτέλους στην Νάουσα.

Πρόκειται για μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα έντεχνης μουσικής της Μαριάννα Ζάχου αφιερωμένο στα “φυσικά” του φιλόσοφου Αριστοτέλη, αναδεικνύοντας την ποιητική πλευρά του Σταγειρίτη.