Κατηγορίες
Ελλάδα Οικονομία

«Κόκκινα» δάνεια: τέσσερεις οι μουστερήδες για να τα αναλάβουν (και ένα σημαντικό ερώτημα)

eur70Τέσσερεις είναι ως τώρα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι μουστερήδες για να αγοράσουν τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων από τις τράπεζες. Τουλάχιστον τόσοι κατέθεσαν αίτημα στην ΤτΕ. Με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για τους δανειζόμενους από τα τραπεζικά ιδρύματα (που ο λαός έχει πολλάκις σώσει μέχρι σήμερα με τα διάφορα πακετάκια στήριξης), που πλέον θα ‘χουν να κάνουν με άλλα ευαγή ιδρύματα.

Το ερώτημα πάντως είναι ένα: θα υπάρχει κάποια ειδοποίηση προς τους ενδιαφερόμενους;; Γιατί μπορεί ο δανειζόμενος να έκανε μια συμφωνία με την τράπεζα και όχι κάποια εταιρία «διαχείρισης» (που ένας Θεός ξέρει τι σκοπούς έχει και πως θα διαχειριστεί το θέμα!!!) που για οποιονδήποτε λόγο αδυνατεί να εκπληρώσει, όμως θα πρέπει – ελέω της οικτρής οικονομικής κατάστασης της χώρας και της κοινωνίας – να του δίδονται αρκετές ευκαιρίες(1) .

Δηλαδή: θα πηγαίνει κάποιο χαρτί στον δανειολήπτη που χρωστά και έχει «κόκκινο» δάνειο – ΠΡΩΤΟΥ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ – που θα λέει «κύριε/κυρία Τάδε, σε ένα μήνα το δάνειο σας ύψους 50.000 ευρώ θα πουληθεί στην Χ εταιρία έναντι 6.000 ευρώ. Αν τα έχετε τα 6 χιλιάρικα ελάτε για διακανονισμό του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ποσού, αλλιώς το στέλνουμε στην εταιρία»;;;;

Είναι και αυτό ένα από τα πολλά ερωτήματα, γιατί η ευελιξία δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τις συγκεκριμένες εταιρίες στις οποίες θα «εκχωρούνται» τα δάνεια και το “παιχνίδι” θα πρέπει να παίζετα στα ίσα …

(1) είπαμε: κανείς νοικοκύρης δεν ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί και είπε «δεν πληρώνω τα δάνειά μου», με άμεσο κίνδυνο να χάσει τα περιουσιακά του στοιχεία που με κόπο και δουλειά απόκτησε!