Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας παιδεία

Κάλεσμα του Δήμου Αλεξάνδρειας σε εκπαιδευτικούς για να βοηθήσουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

koinonikofrontistirio 20160125Υποβολή  αιτήσεων από 26/08/2016 έως 28/09/2016

Το Αυτοτελές Τμήμα  Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας καλεί για δεύτερη συνεχή  χρονιά τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την πρωτοβουλία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» προσφέροντας εθελοντικά και σε σταθερή εβδομαδιαία βάση, ελάχιστο από τον χρόνο τους, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, προκειμένου να μην μπει η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε σήμερα, εμπόδιο στα όνειρα των παιδιών μας.
Σκοπός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι να στηρίξει τους θεσμούς της οικογένειας και της παιδείας που έχουν κλονιστεί λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας και να παρέχει βοήθεια στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες καθώς και στα παιδιά αυτών ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη γνώση  και στην παιδεία.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν μαθήματα  σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου της Αλεξάνδρειας και προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας ανάλογα βέβαια  με την προσέλευση και διαθεσιμότητα των εθελοντών καθηγητών.
Τα μαθήματα που θα διδαχθούν (όπως Φυσική, Χημεία,  Μαθηματικά, Φιλολογικά κ.ά) θα εξαρτηθούν από την προσφορά  των εθελοντών εκπαιδευτικών, η οποία αν κρίνουμε από την περσινή σχολική χρονιά  ήταν ικανοποιητική και ευελπιστούμε και ευχόμαστε και εφέτος η νέα σχολική χρονιά να δημιουργήσει σε όλους  μας αισθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης ώστε να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε  τον νέο θεσμό που ξεκίνησε δειλά ,πέρυσι ο Δήμος μας.
Η λειτουργία του προγράμματος θα στηριχθεί αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς  που επιθυμούν να στηρίξουν το κοινωνικό και αλληλέγγυο έργο του Δήμου μας.
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν και να στηρίξουν την εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να υποβάλλουν Δήλωση-Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στο Αυτοτελές Τμήμα  Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας,  Αλεξάνδρου Παπάγου 25.
Επισημαίνεται ότι οι φοιτητές καθηγητικών σχολών δύναται να υποβάλλουν αίτηση και να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, εφόσον παρουσιαστούν αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη Βασική Κατηγορία Εθελοντών Εκπαιδευτικών του Μητρώου.
Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από 26/08/2016 έως 28/09/2016 (Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 π.μ-13.00μ.μ).
Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, χορηγείται σε κάθε εθελοντή – εκπαιδευτή βεβαίωση παροχής εθελοντικού διδακτικού έργου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στα τηλέφωνα 2333053045 και 2333053072 και στο email: eva@alexandria.gr