Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις Ημαθία Νάουσα Πλατύ

Αστυνομία στην Ημαθία: παύει να υφίσταται το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, υποβαθμίζεται το Α.Τ. Πλατέος

atplateosΧωρίς Τμήμα Ασφάλειας φαίνεται να μένει η Νάουσα, αφού σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών και άλλες διατάξεις» στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που υπάγονται διοικητικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας δεν υπάρχει πουθενά Τμήμα Ασφάλειας στη Νάουσα.

Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο – και από τα λίγα που μπορούμε να καταλάβουμε – υποβαθμίζεται η υπηρεσία στο Πλατύ (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε μείωση προσωπικού και μέσων, γεγονός που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής εξαιτίας της ύπαρξης του σιδηροδρομικού σταθμού). Έτσι, ενώ μέχρι σήμερα μιλούσαμε για «Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος», πλέον θα μιλάμε για «Αστυνομικό Σταθμό Πλατέος» το οποίο θα υπάγεται στο Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

Αναλυτικά,για την Ημαθία στο σχέδιο Π.Δ. προβλέπονται τα εξής:

(…)

Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας

  1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας,

β. Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας,

γ. Τμήμα Τροχαίας Βέροιας,

δ. Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας,

ε. Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας,

στ. Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας και

ζ. Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας.

  1. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Πλατέος, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Πλατέος του δήμου Αλεξάνδρειας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος, πλην της περίπτωσης ζ΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Βέροιας του δήμου Βέροιας.

(…)