Κατηγορίες
κοινότητα Κυψέλης τοπική επικαιρότητα

Κυψέλη: νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων το πρωί της Τρίτης 9 Αυγούστου

Στο άκουσμα ότι οι υπηρεσίες της ΠΕ Ημαθίας θα προχωρήσουν στην υγειονομική ταφή ζώων στο χώρο που επελέγη, οι κάτοικοι της Κυψέλης συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 9 Αυγούστου στο χώρο μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα με σκοπό να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και κάθετα αντίθετοι με την επιλογή του χώρου (που έχει γίνει από την ΠΕ Ημαθίας). Ζητούν να μην προχωρήσει το θέμα της ταφής των ζώων σε απόσταση που είναι πολύ κοντινή στο χωριό τους – είναι επίσης κοντά στα χωριά Παλιάμπελα και Μεγ. Γέφυρα Πιερίας και σε μια μονή, ενώ υπενθυμίζουν ότι οι πηγές στο βουνό….

από τις οποίες παίρνουν νερό και κάτοικοι από την Αγκαθιά είναι επίσης κοντά και θα πιθανόν να μολυνθούν και αυτές – και η λύση που προτείνουν είναι αυτή της καύσης των νεκρών λόγω της οζώδους δερματίτιδας ζώων.

Επίσης, και σήμερα ζητούσαν να μάθουν τη θέση των βουλευτών Ημαθίας για το θέμα (των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του βουλευτή της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλου, που κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό). Μιλήσαμε με κατοίκους του χωριού και από ότι φαίνεται είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που θα φτάσουν μέχρι και αποκλεισμό με τρακτέρ δρόμων, με σκοπό να αποτρέψουν την ταφή των βοοειδών στην περιοχή τους.