Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις Βεσυρόπουλος Απόστολος

Ερώτηση Βεσυρόπουλου (ΝΔ) για τις αλλαγές σε αστυνομικές υπηρεσίες της Ημαθίας

vesiropoulos-vouli2Να επανεξετάσει, την κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας και την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος, σε Αστυνομικό Σταθμό, που επίκειται με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, με Ερώτηση του, ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, επισημαίνει, ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές, που περιλαμβάνονται στο Π.Δ. για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ., δεν συνδέονται με τον ορθολογικό σχεδιασμό και τη λογική και αποτυπώνουν μια μεθόδευση της κυβέρνησης να κρύψει, την αδυναμία της  να ενισχύσει με προσωπικό και υποδομές τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρει:

«Δεν με εκπλήσσει καθόλου το γεγονός, ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις ενέργειες τις, αποδεικνύει περίτρανα, ότι λειτουργεί καιροσκοπικά και χωρίς κανένα σχεδιασμό. Πρώτη τους προτεραιότητα, είναι η παραμονή στην εξουσία και όχι το συμφέρον και η ασφάλεια του πολίτη. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, οφείλει να αντιληφθεί, ότι η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος σε Αστυνομικό Σταθμό, με ότι αυτό συνεπάγεται και η κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, δημιουργούν πολλά προβλήματα και κυρίως ενισχύουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΘΕΜΑ:  «Προβλήματα στην αστυνόμευση και στην ασφάλεια των πολιτών της Ημαθίας, από την κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας και της υποβάθμισης σε Αστυνομικό Σταθμό του Τμήματος στο Πλατύ»

Κύριε Υπουργέ

Το Προεδρικό Διάταγμα, για την αναδιοργάνωση των δομών και των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, περιλαμβάνει την κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας και την υποβάθμιση σε Αστυνομικό Σταθμό, του Αστυνομικού Τμήματος στο Πλατύ Ημαθίας.

Οφείλω να σας επισημάνω:

α) ότι το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας, καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης γεωγραφικά περιοχής ενώ έχει να επιδείξει και σημαντικές επιτυχίες στη δίωξη της εγκληματικότητας.

β) το Αστυνομικό Τμήμα στο Πλατύ Ημαθίας, είχε κομβικό ρόλο στην αστυνόμευση μιας περιοχής, που γειτνιάζει με την ΠΑΘΕ, την Εγνατία Οδό, τους κεντρικούς οδικούς άξονες αλλά και την παλιά Εθνική Οδό, από την οποία διέρχονται χιλιάδες φορτηγά. Θα ανέμενε κανείς την ενίσχυση του με προσωπικό και όχι την υποβάθμιση του σε Αστυνομικό Σταθμό.

Είναι σαφές, ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές, που περιλαμβάνονται στο Π.Δ. για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ., δεν συνδέονται με τον ορθολογικό σχεδιασμό και τη λογική.

Αποτυπώνουν μια μεθόδευση της κυβέρνησης να κρύψει, μέσα από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, την αδυναμία της να ενισχύσει με προσωπικό και υποδομές τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η επανεξέταση της κατάργησης του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας αλλά και η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος στο Πλατύ Ημαθίας, σε Αστυνομικό Σταθμό.