Κατηγορίες
αγροτικά βιομηχανία

ΕΒΖ: “έγινε πληρωμή παραγωγών και ιδιοκτητών συγκομιστικών μηχανών τεύτλων”

EVZ_PLATIP9100087002Την καταβολή χρημάτων σε τευτλοπαραγωγούς και ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών τεύτλων ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Όπως αναφέρει η ΕΒΖ, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 θα έχουν εξοφληθεί και οι παραγωγοί για τις οφειλές της επιχείρησης που αφορούν το έτος 2015. Επίσης στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι η καμπάνια του 2016 στα εργοστάσια παραγωγής ζάχαρης (Πλατύ και Ορεστιάδα) θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Το δελτίο τύπου της επιχείρησης είναι το ακόλουθο:

«Θεσσαλονίκη 16/8/2016

Έγινε σήμερα πληρωμή των τευτλοπαραγωγών και ακολουθεί αύριο η πληρωμή των ιδιοκτητών συγκομιστικών μηχανών τεύτλων. Η διοίκηση της Ε.Β.Ζ ΑΕ ανταποκρίθηκε με συνέπεια στα όσα είχε υποσχεθεί τον Απρίλιο με την ανάληψη των καθηκόντων της και δηλώνει ότι μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τις οφειλές της βιομηχανίας απέναντι τους του έτους 2015, όπως είχε δεσμευτεί.

Επίσης προχωρούν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των εργοστασίων Πλατέος και της Ορεστιάδας.

Με βάση τον προγραμματισμό η καμπάνια του 2016 θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Είναι εμφανές ότι μέσα από τις τεράστιες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της Ε.Β.Ζ ΑΕ, έγινε κατορθωτή η συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και η εξυγίανση της προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους παραγωγούς για την τεράστια ανοχή που επέδειξαν όσο και τους εργαζόμενους για την συνεργασία τους.

Σαν νέα διοίκηση διαβεβαιώνουμε ότι ξεκίνησε μια νέα ελπιδοφόρος εποχή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα.»