Κατηγορίες
Αντωνίου Χρήστος Γκυρίνης Παναγιώτης

Αντωνίου σε Γκυρίνη για την αναφορά του στην αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας

antoniou-fontogyrinisΜέσα από τον λογαριασμό του στο facebook απάντησε στο δήμαρχο Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη ο βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Χρήστος Αντωνίου για την τοποθέτηση του πρώτου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του που έγινε λίγη ώρα μετά από τη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου ο βουλευτής Ημαθίας αναφέρει:

«Φίλτατος ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης ,αλλά “φιλτάτη και η αλήθεια”, σχετικά με την Οζώδη δερματίτιδα, και το πρόβλημα εξεύρεσης χώρου ταφής των ζώων, στις μονάδες που έχουν εντοπισθεί κρούσματα.
Και η αλήθεια είναι ότι για την εξεύρεση και την υπόδειξη χώρου ταφής των ζώων υπεύθυνη κατά το νόμο είναι η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση ανάλογα με την ιδιοκτησία του χώρου(Δημόσιος ή Δημοτικός),σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ( Κτηνιατρική,,τμήμα περιβάλλοντος,αρχαιολογική κατά περίπτωση και εφόσον συντρέχουν λόγοι) .
Ο σχετικός χώρος πρέπει να βρίσκεται σε σημείο όσο το δυνατόν εγγύτερα στις μονάδες εκτροφής .

antfb20160801
Το να πετάμε το “μπαλάκι” και την ευθύνη στη κυβέρνηση είναι το ολιγότερο ανεύθυνο..
Αν περιμένει η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση να τις υποδείξει χώρο ταφής από την Αθήνα ο Μπόλαρης είναι άξια τις μοίρας της,και ανάξια να διαχειρισθεί τις υποθέσεις που τις έχουν ανατεθεί.
Ας αφήσουν όλοι τις δικαιολογίες και το blame game και ας δώσουν άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που έχει φέρει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους τις περιοχής.»